Annonce
Landshold

Spillerne: Ny aftale giver fodboldkvinder bedre forhold

Kvindelandsholdsspillerne får en væsentlig forbedret økonomi i den nye aftale, fremhæver Spillerforeningen.

Mads Øland, direktør i Spillerforeningen. Foto: Marius Nyheim

Der kommer flere penge til kvindelandsholdet i fodbold i de kommende fire år, efter at Spillerforeningen er nået til enighed med Dansk Boldspil-Union (DBU) om en ny landsholdsaftale.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, vælger da også primært at hæfte sig ved de forbedrede forhold for fodboldkvinderne i sin kommentar til aftalen.

DBU og spillerne indgår fireårig landsholdsaftale

- En væsentlig forbedret økonomi til kvindelandsholdsspillerne betyder, at spillerne får bedre muligheder for at optimere den daglige træning, bedre muligheder for restitution og i det hele taget bedre muligheder for at kombinere dagligdagen med landsholdet, selvtræning og arbejdet i deres klubber.

- De forbedrede vilkår er med til at sikre, at der fortsat sker en positiv udvikling i toppen af dansk kvindefodbold, som vi alle sammen ønsker. Nu er det tid til at se fremad, siger Mads Øland i en pressemeddelelse.

DBU-chef: Vi har fået en enklere aftale

Aftalen er kommet i stand efter et langvarigt og kompliceret forhandlingsforløb, hvor parterne har stået stejlt overfor hinanden.

Konflikten kostede undervejs et skrivebordsnederlag, fordi DBU valgte at melde afbud til en VM-kamp mod Sverige, efter at spillerne var udeblevet fra flere træninger.

Men spillerne fortryder intet, siger landsholdsspiller Sanne Troelsgaard i en video fra Spillerforeningen.

Fakta: Den lange vej mod den nye landsholdsaftale

- Jeg har faktisk ikke tvivlet på, at det var det værd. Nu har vi den nye aftale, og det har været altafgørende, at vi skulle have den i hus, siger hun.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her