Landshold

Landsholdet hylder Eriksen efter magisk aften: »Jeg løb bare over til Christian og sagde tak«

Hareide, Schmeichel, Delaney, Kvist og Kjær er fuld af roser rettet mod Christian Eriksen.

Kong Christian blev han kaldt mere end en gang, da tirsdag blev til onsdag i mixed zone på Aviva Stadium i Dublin. Årsagen en af de bedste landskampe en dansker nogensinde har spillet.

Hvert eneste af målene i Christian Eriksens hattrick var scoringer, man straks kiggede mod tv-skærmene og den langsomme gengivelse for helt at forstå. Et velplaceret spark helt oppe i det korte hjørne sparket fra kanten af feltet til 1-2, et kontrolleret, krøllet skud med det “forkerte” venstreben til 1-3 og til sidst et drøn op i det lange målhjørne til 1-4. Derfor var og er Christian Eriksen det helt store samtaleemne i dansk idræt.

»Jeg løb bare over til Christian og sagde tak. For hold da kæft. Jeg synes, vi skal være rigtig taknemmelige for, at han er dansker. For mig er han en af de bedste spillere i verden. Det siger jeg ikke, fordi jeg er dansker. Hvad han kan på banen er en ting, men det han er uden for banen, er så meget vigtigere. Når man ser en stjernespiller opføre sig på den måde, som han gør, og løbe så meget, er der ikke nogen undskyldning for alle andre,« siger Kasper Schmeichel.

Med sit hattrick i Dublin nåede Christian Eriksen op på 11 scoringer i 12 kvalifikationskampe.

»Det tal fortæller, hvor god han er som spiller. Jeg ser det hver eneste gang på landsholdet og også i Premier League. Når man har fulgt ham til træning, er man ikke overrasket over en aften som i aften på grund af det arbejde, som han leverer. Det er en inspiration for alle, at vores store stjerne løber så meget,« siger landsholdets målmand.

Simon Kjær er en af de spillere, som har fulgt Christian Eriksen indefra landsholdet siden debuten. Landsholdets anfører så også en unik præstation i Dublin.

»Christian har udviklet sig til den fodboldspiller, som vi alle sammen havde håbet på. Nogle gange glemmer man, at han kun er 25 år. Han har været fantastisk for os i kvalifikationen. Han betyder selvfølgelig utrolig meget for det her hold. Det er fantastisk, at vi har en spiller af den kaliber,« siger Simon Kjær.

Midtbane-kammeraterne William Kvist og Thomas Delaney var også fuld af rosende ord på grund af andet end Eriksens hattrick.

»For mig og William er det en rigtig dejlig spiller at have ved siden af. Vi kan altid finde ham med bolden. Christian er vores stærkeste våben, men samtidig er han den i både Parken og Dublin, som løber mest. Al ære og kredit til ham,« siger Thomas Delaney.

JP’s karakterer: Enestående Eriksen ramte igen det ultimative niveau

»Det her var en af de kampe, hvor man skal vise, man er en stor spiller, og det gjorde han,« supplerer William Kvist

Åge Hareide er landstræneren, der fik forløst Eriksens potentiale på landsholdet. Et faktum, der var med til at bære Danmark til VM.

»Det er en fantastisk præstation. Den er langt større, end folk aner. Hold, som kan gøre sig til ved et VM, har altid en stjerne, som kan gøre en forskel. Det må vi sige, at vi også har på vores hold.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her