Landshold

JP’s karakterer: Enestående Eriksen ramte igen det ultimative niveau

For kun anden gang uddeler JP karakteren 10, der ligesom mod Polen tilfalder Christian Eriksen.

Dublin

Det var ganske simpelt et privilegium at være dansk på Aviva Stadium i Dublin tirsdag aften. Ikke nok med, at Danmark kvalificerede sig til den første slutrunde siden 2012. Det blev samtidig scenen for en af de bedste landskampe af en dansker nogensinde.

Irske medier bukker sig i støvet for Eriksen-show i Dublin

Christian Eriksens hattrick var klasse fra højeste internationale hylde med scoringer, hvor den ene var flottere og mere spektakulær end den aden.

Derfor får Eriksen selvfølgelig 10, men flere af holdkammeraterne leverede også flotte præstationer. 

Kasper Schmeichel

Karakter: 7

Tabte duellen med Shane Duffy ved det irske føringsmål efter Nicolai Jørgensens kiksede clearing. Herfra var der dog atter tale om samme høje niveau som fra de seneste landskampe med sikre indgreb og fremragende igangsætninger.

Andreas Christensen

Karakter: 9

Det lå ikke i kortene, at Andreas Christensen skulle spille højre back i en altafgørende landskamp, men det viste sig at blive et kampafgørende træk fra Åge Hareides side. Den 21-årige forsvarsspiller fortsatte sin sikre stil fra Chelsea og foretog et flot, aggressivt løb i boksen, der skabte den danske udligning.

Simon Kjær

Karakter: 9

Nåede ikke foran Shane Duffy ved den irske scoring, men det virkede på den langsomme gengivelse også som en svær opgave på grund af Nicolai Jørgensens mislykkede indgreb. Ellers kronede kaptajn Kjær sit eminente landsholdsefterår med endnu en flot kamp, hvor irerne til sidst gav op i forsøget på at vinde duellerne med Sevilla-spilleren.

Andreas Bjelland

Karakter: 9

Samme spørgsmål trænger sig på igen og igen, når Bjelland har spillet en landskamp dette efterår. Hvorfor er han “kun” at finde i Brentford? Kjærs makker var atter rolig i sit spil med bolden frem i banen og kontant i sine dueller.

Jens Stryger Larsen

Karakter: 7

Kunne have scoret tidligt i opgøret, havde han timet en lang fremlægning mod ham lidt bedre. Viste stort mandsmod og fighterevne ved at spille længe med en tydelig beskadiget skulder. Har sikret sig pladsen som førstevalg på venstre back dette efterår.

Thomas Delaney

Karakter: 9

Rejste sig på fornemste vis efter den første Irland-kamp, som ikke var Delaneys bedste. Fik sammen med William Kvist iscenesat Christian Eriksen og resten af de offensive spillere med gode bolde og et ekstremt løbearbejde i presspillet.

William Kvist

Karakter: 9

Hvad der kunne være blevet Kvists sidste landskamp, endte i stedet med at blive en af de bedste. Var ligesom Delaney fremragende til at få sat holdkammeraterne længere fremme i banen godt op, ligesom FCK-midtbanemanden leverede et stort arbejde i presset. Kunne endda have scoret det første mål for landsholdet siden 2012, men det blev forhindret af en god Darren Randolph-redning.

Christian Eriksen

Karakter: 10

En af de bedste præstationer af en landsholdspiller nogensinde. Det ene mål var flottere og tekniske sværere end det andet. Nåede 11 mål i 12 kvalifikationskampe med sit hattrick i Dublin. 75 landskampe af en 25-årig spiller er tæt på at være skørt.

Yussuf Poulsen

Karakter: 7

Startede skidt med flere aktioner, der langtfra var lige så vellykkede som efter sin indskiftning i lørdags. Derfra kæmpede kantspilleren sig dog ind i kampen og lavede en god aflevering undevejs til Christian Eriksens første scoring.

Nicolai Jørgensen

Karakter: 7

Lignede i en halv time skurk på grund af det dårlige indgreb i kampens indledning. Den oplevelse havde nok rystet en del spillere, men i stedet kom Nicolai Jørgensen hæderligt igen og stod for næstsidste fod ved Danmarks 2-1-scoring. 

Pione Sisto

Karakter: 9

De uforudsigelige driblinger og den evige optimisme førte endelig til mål for landsholdet, da Sisto lavede en tunnel i første halvleg og spillede Andreas Christensen fri til scoring. Celta-spillerens præstation var i særdeleshed god på grund af, at han gennem hele kampen var til at spille for holdkammeraterne, og at han derefter håndterede bolden med forrygende teknik.

Peter Ankersen

Karakter: 6

FCK-backen kom ind som erstatning for Jens Stryger Larsen på en uvant venstre back, men leverede en solid, sikker indsats.

Nicklas Bendtner

UB

Andreas Cornelius

UB

Åge Hareide

Karakter: 10

Sikke en triumf for den danske landstræner. Efter den tidlige forskrækkelse viste taktikken at være den helt rigtige med Andreas Christensen på højre back. Hareide fik fuld gevinst for at insistere på, at Irland skulle slås med hurtighed og teknik i Dublin. Vil til evig tid være den landstræner, som fik udfoldet Christian Eriksens komplette talent på landsholdet.

Hareide storroste Eriksen: »Han er blandt verdens 10 bedste spillere«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her