Landshold

Hareide hylder holdet efter sensationel sejr

Det danske landshold viste styrke i kampen mod Irland, og det skyldes den gode holdfølelse, mener Åge Hareide.

Bagud 0-1 i en afgørende VM-kvalifikationskamp kunne have sendt frygt og panik ind i selv de største hold. Men det skete ikke for Danmark, selvom Shane Duffy med sit mål havde sendt en solid mavepuster afsted mod de danske VM-drømme.

Danmark kom tilbage i kampen, scorede fem gange og tog til slut VM-billetten på suveræn vis.

Ifølge den danske landstræner, Åge Hareide, skyldes den reaktion, den stærke holdfølelse på landsholdet.

»Vi har holdt sammen over lang tid, og vi har ikke skiftet så meget. Vi kender hinanden og er gode med hinanden. Det er positivt og det er vigtigt at skabe et hold, det er også diskussionen, om vi skal spille med Andreas Christensen fra Chelsea eller Andreas Bjelland fra Brentford. Spillerne skal passe sammen,« siger Åge Hareide, der på det seneste har foretrukket netop Andreas Bjelland i midterforsvaret ved siden af Simon Kjær i stedet for Andreas Christensen, da Kjær og Bjelland »passer bedre sammen«.

Andreas Christensen spillede tirsdag aften højre back, en noget uvant position, men som han klarede med bravour, mente Hareide.

»I dag kommer Andreas ind og gør et fantastik fint arbejde. Han er en dygtig fodboldspiller, og han er en god mand at have med,« sagde Hareide, der også nikkede anerkendende til påstanden om, at hattrick-helten Christian Eriksen er blandt de ti bedste spillere i Europa.

»Det er fantastiske præstationer. Det er nok større end folk aner, og det er fantastisk at se. De hold der kommer til VM, de har også en stjernespiller, som kan gøre en forskel. De bedste hold er meget organiseret og svære at bryde ned, og så må du have en person som ham (Eriksen red.),« roste Åge Hareide med et smil så bredt, at det er en VM-deltager værdigt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her