Landshold

Christian Eriksen kunne mærke mål allerede i opvarmningen

Med tre mål mod Irland var Christian Eriksen en af hovedårsagerne til dansk VM-avancement.

Sjældent har én spiller haft så stor betydning for et dansk landshold, som Christian Eriksen har under denne VM-kvalifikation.

Det kulminerede på flere måder tirsdag aften, hvor Christian Eriksen med tre mål var med til at sikre Danmark en 5-1-sejr og VM-kvalifikation på en svær udebane i Irland.

Ifølge Eriksen så kunne han allerede mærke under opvarmning, at kampen mod irerne kunne blive speciel.

»Det startede allerede i opvarmningen, hvor Jon (Dahl Tomasson red) siger til mig, "du kan da godt sparke i dag", og det blev jeg så ved med, og med de muligheder vi fik, så gik den ind. Jeg prøver at skyde så meget som muligt, i Parken (i lørdags red.)var skuddene ikke gode nok. I dag var der en enkelt svipser, men de andre gik heldigvis ind,« sagde Eriksen efter kampen.

Schmeichel takkede Eriksen: »Han er en af verdens bedste«

Selvom det blev til en 5-1-sejr, så måtte Danmark en del igennem, før sejren og VM-slutrunden var sikret. Der gik nemlig et gys igennem de danske spillere og tilskuere, da irerne kom på 1-0 efter bare fem minutter.

»Deres mål efter fem minutter var lidt et wake up call, og den mest befriende kasse var næsten AC's for at komme i gang igen og komme ind i kampen, og jeg synes, at vi har meget godt styr på det efter,« sagde Eriksen.

»Vi var bedre på bolden, og vi fik skabt meget mere. Vi var farligere, og de bakkede meget mere, end de gjorde i Parken. De var lidt mere åbne, og det kunne man fornemme, at de gerne vil frem, de var nødt til at skulle frem, og det gjorde, at der var åbent, og rigtig meget plads,« sagde Eriksen, der var blandt de landsholdspillere, som ikke var helt tilfredse med banen, da Danmark mødte Irland i den første VM-playoff-kamp i lørdags i Parken.

Tirsdag var banen imidlertid væsentlig bedre, og det hjalp Danmark, mente han.

»Banen betød meget. Vi kunne spille fodbold.  Det kunne alle se, og vi turde at spille den ind i midten, vi behøvede ikke at tænke hver gang, og du kunne spille den videre på første touch og andet touch, og det formåede vi i store dele af kampen, det hjalp og klædte vores spil,« sagde Eriksen.

Enestående Eriksen udraderede Irland: Danmark skal til VM

Du kan høre mere af interviewet med Eriksen i toppen af artiklen, hvor han blandt andet forklarer, hvorfor Nicklas Bendtner fik lov til at sparke straffesparket til sidst.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her