Landshold

Hareide storroste Eriksen: »Han er blandt verdens 10 bedste spillere«

Landstræneren storroste landsholdets mentale karakter efter VM-kvalifikationen.

Før Åge Hareides tid som landstræner har der i periode været stor kritik af Christian Eriksen. Det er vendt helt rundt nu. Foto: Peter Morrison/AP

Dublin

Hvor god er Christian Eriksen? Det er et af de mange, positive, spørgsmål, der presser sig på efter Danmarks kvalifikation til VM i fodbold, som blev sikret ved at uddele en sæk på 5-1 til Irland i Dublin. Landstræner Åge Hareide mener, at Eriksen er en af verdens bedste.

»Han er helt sikkert blandt verdens 10 bedste fodboldspillere og han er en af de absolut bedste spillere på sin position. Ronaldo og Messi er der som angribere, mens han er mere en kreativ midtbanespiller. Han kan finde plads, lave assists og mål,« lød det fra Hareide, som mener, at Eriksen befinder sig god i sin klub Tottenham.

Slagen irsk landstræner: »Vi fik tæsk«

»Der er han på et hold i Tottenham, som vil spille fodbold, og han nyder det.«

Før Åge Hareides tid som landstræner har der i periode været stor kritik af Christian Eriksen. Han scorede ikke nok mål og lavede ikke nok assists. Han var ikke så dominerede for Danmark, som han var i Ajax Amsterdam og Tottenham. Det er vendt helt rundt nu.

»Der er sket mange ting for at udvikle Christian Eriksen. Han er blevet endnu mere farlig. Noget af det første jeg gjorde som landstræner var at rejse til London for at tale med ham, og det var en interessant samtale,« forklarede Åge Hareide og fremhævede især én ting ved Christian Eriksens spil.

Genlæs livebloggen fra en vild kamp: Bendtner tilbage som målscorer for Danmark - hattrick af Eriksen

»Eriksen er god på andenbolde. Han ser rum og plads før alle andre. Hans opfattelse er hurtigere end andre spillere, og får han lidt plads er han livsfarlig. Han har en lidt friere rolle hos os end i Tottenham, og det passer ham meget godt.«

Danmark er med til VM, og i de næste måneder vil det blive debatteret, hvor langt holdet kan komme.

»Det kommer an på gruppen. Lodtrækningen bliver afgørende,« sagde Åge Hareide.

»Jeg håber, at vi kan være ubehagelige at møde. Nu skal vi passe på, at vi ikke lader 5-1 stige os til hovedet. Det interessante er ved EM og VM, at hold spiller for kun at få et point for at komme videre. Vi står for noget andet, og jeg håber, at danskerne er glade for det,« fortsatte landstræneren.

5-1 sejren kom i hus efter en forfærdelig begyndelse på kampen, da en fejl af Nicolai Jørgensen bragte Richard Dunne i position til at kunne heade bolden i mål. Derpå kunne holdet være klappet sammen på en meget svær udebane, men det modsatte skete. Åge Hareide var ikke overrasket over det.

Dansk VM-fest i Irland: »En magisk følelse«

»Vi har internt hele tiden haft troen internt på holdet, og vi har spillere med karakter i Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Thomas Delaney og William Kvist for eksempel. Den rygråd i holdet giver spillerne endnu mere rutine,« fortalte Hareide.

»Holdet har udviklet sig hele vejen. Jeg er mest imponeret af den mentale tilstand. Vi har den karakter i holdet. Vi sagde til spillerne inden kampen, at de skulle spille med hovedet og hjertet. Det var en mentalt test, og vi vidste, at et mål var nok. Derfor var 0-0 i Parken et godt resultat,« fortsatte han.

Åge Hareide var ikke kun tilfreds med spillerne på banen.  Også bredden i truppen har gjort landsholdet bedre.

»Jeg har en fantastisk gruppe spillere. De spillere uden for holdet som ikke skal begynde i Dublin har været fantastiske til træning. Jeg ved også, at det er gode fodboldspillere. At de kan bruges, når vi har behov for dem. Der kommer en god generation for Danmark nu.«

En af de mere udskældte skikkelser på holdet har været William Kvist. I Dublin kontrollerede han kampens tempo og spillede fejlfrit.

»William Kvist er en klog spiller. Han har været vigtig i FC København, og jeg ville bruge ham på samme måde, som han bliver brugt der. Hos os skal han se andre løsninger, end han gør i FC København, og han var helt udmærket i dag,« lød det tørt fra Hareide.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her