Landshold

Slagen irsk landstræner: »Vi fik tæsk«

Martin O’Neill kaldte Christian Eriksen for en »topklassespiller« og erkendte, at Danmark bare var bedre efter sit holds 1-5 nederlag.

Martin O’Neill (her i baggrunden bag Åke Hareide ved lørdagens landskamp) betegnes som sn mand, der det ene øjeblik kan være tilbagelænet, underholdende for derefter at eksplodere, når han skal præstere med alt på spil. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Dublin

Man skulle næsten lægge hovedet på skrå og vende øret mod Irlands landstræner Martin O’Neill for at høre nordirerens udlægning af sit holds 1-5 nederlag til Danmark, som sendte Åge Hareides landshold til VM i Rusland. O’Neill lignede en slagen mand, og han lød også som en.

»Jeg er meget skuffet selvfølgelig. Vi fik virkelig tæsk efter en god begyndelse på kampen. De to mål vi indkasserede slog os ud,« lød det fra Martin O’Neill.

»Danmark fortjente at gå videre og slog os overbevisende.«

Genlæs livebloggen fra en vild kamp: Bendtner tilbage som målscorer for Danmark - hattrick af Eriksen

Irland bragte sig på 1-0 allerede efter fem minutters spil af kampen, og indtil udligningen på et irsk selvmål havde begge mandskaber chancer for at score igen. Denne periode af kampen afgjorde kampen ifølge Martin O’Neill.

»Folk kan finde alle mulige konklusioner, og hvem er jeg at være uenig i dem? Vi fik en rigtig god begyndelse, og vi havde to fine chancer for at bringe os på 2-0. Det havde vi brug for at give os et stærkt fodfæste i kampen. Vi indkasserede det tredje mål, og vi blev virkelig slået af et hold, som var teknisk bedre end os,« lød det fra O’Neill, som roste Danmarks hattrick målskytte Christian Eriksen.

»Han spillede virkelig, virkelig godt. Især i 2. halvleg. Han er en topklassespiller.«

På trods af det stor nederlag var Martin O’Neill optimistisk på sit holds vegne, da det først kom i playoffrunden til VM og ikke i den første kvalifikationskamp.

»Vi blev slået i en playoffkamp. Vi kæmpede til det sidste for at komme i denne position. Dette var ikke den første kamp i en kampagne. Det var en playoffkamp, og jeg må lykønske spillerne for at komme så langt,« lød det fra manageren.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her