Landshold

En gentleman stoppede, en hærfører klippede sig skaldet og træneren ryddede op efter festen

Italien mod Sverige i en kamp om en VM-plads var kampen, der fik voksne mænd til at græde. Af forskellige årsager.

Gianluigi Buffon efter sin sidste landskamp, nummer 175 i rækken. Foto: Luca Bruno/AP

De svenske spillere blev fulgt tæt af de udsendte journalister fra Expressen, Aftonbladet og hvad deres dagblade ellers kalder sig i Sverige, da det svenske landshold mandag aften havde besejret Italien med 1-0 samlet efter to playoff-kampe.

Svensk målhelt rev korsbåndet over og kan misse VM

0-0 på San Siro i Milano sendte Italien ud af VM, inden det begynder næste sommer, det er første gang siden 1958, at en slutrunde for verdens bedste fodboldnationer spilles uden de azurblå, som i 2006 blev verdensmestre efter en sejr over Frankrig.

VM-brag: Svensk triumf og italiensk fiasko

”Miraklet i Milano” blev indsatsen straks døbt, spisesedlerne var allerede klar i sekunderne efter kampen, og plakaterne kan allerede nu købes på avisernes hjemmesider, der bugner med reaktioner fra de svenske spillere.

Anfører Andreas Granqvist, en skovarbejder i shorts, havde lovet at rage den sidste rest af hår af hovedet, hvis Sverige kvalificerede sig, det skete naturligvis i omklædningsrummet, hvor landstræner Janne Andersson endte med at gå og rydde op efter sine spillere.

»For mig handler det om respekt. Det skal være orden og ryddeligt, jeg vil ikke have, at andre skal gå og rydde op efter os. Det er vigtige værdier at formidle til spillerne,« sagde Janne Andersson, da han overtog tjansen som træner efter Erik Hamrén.

FCK-svensker hulkede af glæde

Ude på banen sagde italienerne farvel til en af spillets sande gentlemen, målmand Gianluigi Buffon, en 39-årig mand, der udstråler klasse i stort set alt, han foretager sig. Som da han som den eneste respekterede den svenske nationalsang med applaus, mens de italienske fans buhede, som da han efter kampen gav den svenske målmand Robin Olsen et kram og hviskede ham noget i øret, måske at han havde stået en god kamp, og da han efter kampen skulle interviewes til italiensk tv flød Gianlugi Buffon over med tårer, ikke på egne vegne, men på nationens vegne, for han har oplevet det, han skal i en lang og glorværdig karriere. Hans sidste landskamp i aftes var nummer 175 i rækken.

Straks efter kampen blev den svenske landstræner Janne Andersson hevet hen til den svenske Kanal 5’s midlertidige studie på sidelinjen, men kort efter blev hele installationen fjernet af de lykkelige svenske spillere, som dermed gentog det stunt, de lavede i Parken i København, da Sverige sørgede for at Danmark ikke nåede med til EM i 2016.

Dengang var det midt under et interview med Zlatan Ibrahimovic, at de øvrige spillere stormede tv-studiet og skabte glædeskaos.

Italienske stjerner trækker sig fra landsholdet

Målet, som i sidste ende sendte Sverige til VM, blev i den første kamp scoret af Jakob Johansson, som kun spillede returkampen, da Albin Ekdal var blevet skadet. I aftes blev Johansson båret fra banen og kørt på sygehuset med noget, som svenskerne frygtede var en korsbåndsskade.

Det første, holdkammeraterne gjorde i omklædningsrummet, var han sende en hilsen til en spiller, som for få år siden blev buhet ud af det svenske publikum efter en uheldig indsats på landsholdet.

»Det var trist midt i alt det fantastiske. Alle vores tanker går til ham, og vi vil have ham tilbage på holdet så hurtigt som muligt,« sagde holdkammeraten Sebastian Larsson til Aftonbladet, inden de svenske spillere efter sigende fandt en natklub i Milano, hvor de kunne fejre VM-pladsen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her