Landshold

Defensive og destruktive irere aftvinger respekt

Tirsdag venter endnu en sej kamp for at lirke Irlands defensiv op. Tålmodighed bliver nøglen, siger Hareide.

Landstræner Åge Hareide peger på stor præcision og tålmodighed, hvis man skal nedbryde, hvad han tidligere har betegnet som en "irsk kødmur". Foto: Donall Farmer/AP

Mange spilstop, tidsudtrækning, lange bolde og ni markspillere til at forsvare eget mål.

Der var ikke noget i Irlands taktik, der overraskede det danske fodboldlandshold i lørdagens 0-0-playoffkamp om en VM-billet.

Irernes tilgang og banens tvivlsomme beskaffenhed gjorde det til en primitiv kamp, men i den danske lejr er der fuld forståelse for, at Irland frivilligt overlod initiativet til modstanderholdet og formentlig vil gøre det igen i tirsdagens returkamp.

Eksperter: Danmarks kanter skal åbne irsk forsvar

- Deres spillestil er en anerkendelse af, at de ikke helt har den fodboldmæssige kvalitet, som andre hold har. Det kompenserer de for med den måde, de spiller fodbold på. Det har jeg fuld respekt for.

- Den måde, de spiller på, er der ikke mange hold, som er så dygtige til som dem.

- De spiller på deres egne kvaliteter, og det går de slet ikke på kompromis med. Så må man vurdere, om det er smukt eller ej, men det er fodbold, og de vil vinde på de kvaliteter, de har, siger Simon Kjær.

Landsholdsanføreren mener, at man kan lade sig inspirere af irernes evne til at holde koncentrationen i en hel kamp.

Landsholdet vil undgå straffedrama om VM-billet

- Jeg tror, at alle hold kan lade sig inspirere af dem. De er fantastisk kyniske.

- Irerne kan stå i 90 minutter med fuld power og er hele tiden opmærksomme på nedfaldsbolde og sådan. Der er ikke nogen, som står og sover lidt, og det må man tage hatten af for, siger Simon Kjær.

Pione Sisto oplevede på egen hånd at blive pakket godt ind af irerne. Han er ikke tilhænger af irernes stil, men han kan godt forstå, at den "simple" taktik har bragt holdet frem til to playoffkampe om en VM-billet.

- Det er lidt børnefodbold, fordi det ser ikke så pænt ud, når man bare sparker bolden langt væk.

- Men det er jo ikke, fordi de ikke kan spille fodbold på det her niveau. Det er deres måde at være kyniske på, og de er enormt svære at spille imod, siger Sisto.

Landstræner Åge Hareide peger på stor præcision og tålmodighed, hvis man skal nedbryde, hvad han tidligere har betegnet som en "irsk kødmur".

- Jeg forventer, at vi vil se et lignende kampbillede i Dublin. Det er den eneste måde, Irland har spillet på.

- De er fantastisk dygtige til det, men vi fik også set, at når vi spiller bolden klogt rundt i et højt tempo, så opstår der muligheder for at score, siger Åge Hareide.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Biler
Kias nye model mangler højdepunkter
Kia Stonic er lavere end de fleste af konkurrenterne, og det gør, at man savner lidt af crossover-fornemmelsen. Prisen er også i den høje ende, mens komforten halter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her