Landshold

Landsholdet fnyste af irske antydninger

En næsten tysk selvsikkerhed udstråler fra landsholdet før kampen i Irland. Holdet har ikke trænet straffespark.

Det irriterede de tre fremmødte til dagens pressemøde, at den irske landstræner Martin O’Neill havde antydet, at hjemmeholdet har mere sjæl og vilje end danskerne. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Dublin

Nul-nul efter første kamp er ikke dårligt, og med en bedre bane end i Parken vil tirsdagens kamp i Dublin ligge bedre til Danmark. Desuden kan irerne bare komme an, hvis de vil slås. Vi er klar.

Nogenlunde sådan lød det på den afsluttende pressekonference inden den fodboldkamp, som afgør, om Danmark kommer til VM i Rusland. Da ville irerne især vide, om danskerne nu virkelig troede, at de var klar til at modstå trykket fra et toptændt irsk hold 50.000 irere på tribunerne.

»Vi taler om kampen, der kan bringe os til VM. Så selvfølgelig er vi klar til at slås med dem, hvis det kræver det,« sagde Andreas Bjelland selvsikkert, mens Simon Kjær rullede lidt med øjnene.

Den slags presseseancer er sære. Lidt bliver udtalt. Meget kan dog siges mellem linjerne. Det forkerte ord, den forkerte reaktion kan være et tegn på svaghed eller styrke. Når man har deltaget ved mindst 100 af disse, er der tydelige sammenfald. Det drejer sig, især for spillerne, om at virke så upåvirkede som muligt. Forståelsen er, at den seje ikke viser følelser, og en så vigtig fodboldkamp handler også om det, der sker op til den.

Således var det nok overlagt af Dansk Boldspil-Union (DBU) at vælge Andreas Bjelland og Simon Kjær til seancen, da de to nærmest altid virker som et par mænd, der har spist betablokkere for at holde blodtrykket nede.

Det irriterede dog alle tre fremmødte, at den irske landstræner Martin O’Neill havde antydet, at hjemmeholdet har mere sjæl og vilje end danskerne.

»Så kender han ikke vores spillere. Der er en grund til, at mange af dem arbejder rundt omkring i hele Europa. Det handler i øvrigt ikke kun om fight og ånd men også færdigheder,« svarede Åge Hareide.

»Alle er klar. Vi skal blot fortsætte efter kampen i København og forsøge at score et mål,« konstaterede han. Hareide mente i øvrigt ikke, at Irland er bedre på hjemme- end udebane.

»Ser man på statistikken fra Irlands kvalifikation ser intet ud til at gå i den retning. De spiller bedre ude end hjemme og laver flere mål ude end hjemme. De vil bare have os til at lave fejl. Det er okay. Jeg har dog ikke tålmodigheden til at spille sådan,« understregede landstræneren.

Med 0-0 efter første kamp kan kampen let ende i straffesparkskonkurrence. Det har danskerne dog ikke trænet i.

»Det er meget svært at træne på den atmosfære, man er i, når man har presset på sig i den situation. Jeg har været med som træner i en del år, og når man træner på straffespark inden kampe som disse, er det gået rigtig dårligt,« forklarede Hareide, mens både Bjelland og Kjær erklærede sig klar til at skyde, hvis det endte med to gange fem skud fra 11 meter.

»Åge skal bare spørge. Så er jeg klar,« lød det fra Kjær.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her