Landshold

JP’s karakter: En stor fodboldaften, der manglede de store præstationer

Landsholdet kan deles i to grupper i bedømmelsen af præstationerne i Irland-kampen.

En kamp, der ikke afgjorde det mindste i forhold til, hvem der skal til Rusland. Sådan kan Danmark-Irland bedst beskrives. En af årsagerne var, at den danske offensiv ikke formåede at ryste den irske defensiv. Hvilket også afspejler sig i Jyllands-Postens karakterer til landsholdet.

Kasper Schmeichel

Karakter: 7

Der var ikke meget brug for landsholdets målmand på grund af den svage, irske offensiv. Det gjorde kun Schmeichels redning i slutningen af første halvleg endnu mere imponerende, da han stormede ud af målet og blokerede Cyrus Christies åbne chance.

Peter Ankersen

Karakter: 5

FCK-backen skal have point for gnidningsløst at gå ind i det danske spil, selvom Henrik Dalsgaard har siddet på positionen hele efteråret. Defensivt blev Ankersen ikke udfordret, hvilket gav ham ekstra mulighed for at tænke offensivt, hvilket han også gjorde. Men som set før, havde Ankersens indlæg for sjældent nok kvalitet.

Simon Kjær

Karakter: 7

Anføreren fortsatte sit flotte efteråret på landsholdet med at vinde de dueller, som han skulle mod fysisk stærke Daryl Murphy. Det er bare svært at give en højere karakter end syv på grund af den manglende trussel, som den irske offensiv generelt udgjorde. God med bolden i første halvleg og mere langsom i den anden, hvor banen for alvor gjorde vilkårene svære.

Andreas Bjelland

Karakter. 7

Bedste mand i den hårde kamp, der mindede om noget, som Andreas Bjelland må kende fra Championship i England. Brentford-spilleren efterlod et indtryk af at vinde lige så mange dueller som Simon Kjær, men samtidig også forsøge at drive bolden frem i banen i anden halvlegs stilstand.

Jens Stryger Larsen

Karakter: 5

Spillede den omvendte kamp af backkollega Ankersen. Bedst offensiv og med et par skønhedspletter defensivt. Jens Stryger Larsen var med til at skabe kampens første store chance og havde et par gode indlæg, men også overløbet og fanget i en dum situation ved Irlands største chance.

William Kvist

Karakter: 6

Enormt vigtig rolle med at sikre balancen på det danske hold og undgå, at en irsk kontra ville føre til et katastrofalt mål. Et job, som William Kvist løste med vanlig rutine og sikkerhed, hvilket måske også blev nemmere af Irlands offensive kvaliteter. Kvist kom dog for tit til at blive et ekstra led i pasningsspillet, som der ikke var brug for.

Thomas Delaney

Karakter: 6

På ingen måde en dårlig landskamp, men de høje bolde og mange spillere på et lille område, var ikke en opskrift, som virkede til at passe Thomas Delaney. Werder Bremen-spillere formåede nemlig aldrig at blive så dynamisk og målfarlig, som når han er bedst.

Christian Eriksen

Karakter: 6

Ligesom sine midtbanekolleger spillede Christian Eriksen ikke en decideret dårlig landskamp, men hans høje niveau gjorde, at man havde håbet på mere. Lavede flere tekniske små genialiteter, som fik folk op af stolene, men kom ikke i farligere scoringsposition end et par langskud.

Pione Sisto

Karakter: 3

Nogle gange danner en enkelt aktion grundlag for, hvordan en præstation huskes. Desværre for landsholdet blev det for Pione Sistos vedkommende den store, brændte chance i første halvleg. Den bedste spiller til at lægge op til scoringer lige p.t. i de fem største ligaer, kunne ikke gøre en forskel i afgørende situationer, men kom for ofte til at drible for langt væk fra målet.

Nicolai Jørgensen

Karakter: 2

Nicolai Jørgensen var blevet valgt som førsteangriber i midten af de tre forreste spillere. Kunne ikke løsrive sig i løbedueller med Duffy og Clark på grund af den korte afstand mellem kæderne og slet ikke slå de to irere i hovedspillet. Det gav en usynlig indsats.

Andreas Cornelius

Karakter: 3

Cornelius var vigtig ved de defensive dødbolde, som var Irlands eneste våben. Offensivt havde Atalanta-angriberen dog sjældent set problemer med at sætte sig igennem i hovedspillet, ligesom det langt fra gik gnidningsfrit, når Cornelius skulle gå med i kombinationsspillet på højrekanten.

Yussuf Poulsen

Karakter: 5

Leverede et bedre indtryk end de andre tre angribere på trods af sin rolle som indskifter. God i duellerne og med en kvalificeret afslutning til sidst, der kunne have gjort Poulsen til den helt store helt, var den gået i kassen.

Nicklas Bendtner

Karakter: UB

Åge Hareide

Karakter: 5

En kamp, hvor det er rigtig svært at bedømme landstræneren. Opgøret kom til at handle om fysik og høje bolde, selvom landsholdet hele ugen havde haft fokus på tempo og spil langs jorden. Omvendt kan man ikke klandre Hareide at ændre stil, når Parkens underlag var så dårligt, som han og spillerne beskrev det. Ligesom det viste fin taktisk forståelse, at landsholdet jagtede 1-0-målet uden at sætte det hele over styr og indkassere et vitalt udebanemål.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her