Landshold

Hareide: Banen i Parken egner sig ikke til pasningsfodbold

Det var ikke kun de to holds indstilling til kampen, der gjorde Danmark-Irland til et mindre pænt opgør.

Han havde på forhånd sagt, at 0-0 ville være et fint resultat for landsholdet, og sådan fik han det, Åge Hareide. Nu skal Danmarks VM-kvalifikation afgøres i Dublin på tirsdag.

At der ikke blev scoret nogen mål i Parken så landstræneren flere årsager til, men en bestemt overskyggede de andre. Parkens underlag.

»Du kan prøve at rulle bolden på græstæppet. Det var svært at spille bolden langs jorden. Banen i Parken egner sig ikke til pasningsfodbold. Planen var at kombinere mere langs jorden, men vi opdagede til træningen fredag, at det kunne blive svært,« sagde landstræneren på det officielle pressemøde efter spørgsmål om, hvorfor så meget spil kom til at foregå i luften.

Hareide ville dog ikke sige, at banen fik ham til at ændre startopstilling eller spillestil, efter landsholdets første og eneste træning på græsset fredag. Landstræneren ser stadig gode danske muligheder for at komme til VM.

Se de bedste skud fra kampen: Danmark kunne ikke nedbryde den irske mur

»Vi skabte nok chancer til at vinde kampen. Vi havde tre store chancer. Vi vidste, at Irland var svære at bryde ned, og nu overlevede en kamp i Parken. Et udebanemål vil være ekstremt vigtigt i Dublin, fordi så skal Irland score to gange, og de har ikke scoret to gange ret mange gange, «sagde Hareide og tilføjede:

»Jeg er meget tilfreds med den måde, som vi greb kampen an på. Går vi tilbage i tiden, havde vi tabt den kamp 1-0. Jeg er også meget glad for vores defensive præstation.«

Nu bliver det mere end nervepirrende at følge landsholdet i Dublin

Slutteligt nåede den danske landstræner også i clinch med en irsk journalist, der lidt pågående mente, at der havde været tale om en meget dårlig kamp. Den holdning delte Hareide ikke.

»Jeg synes ikke, det var en dårlig kamp. Jeg synes, at mit hold leverede godt, og det har jeg også sagt til dem. Spiller vi sådan igen i Dublin, vinder vi.«

Irlands landstræner, Martin O’Neil, forventer at eget mandskab kan levere en helt anden præstation på hjemmebanen.

Irsk landstræner: Vi skal være bedre for at nå VM

»Ja, jeg tror vi bliver bedre med bolden i Dublin. Det bliver vi nødt til at være. Vi skal ud og score i hvert fald et mål,« sagde den irske landstræner.

O’Neil kaldte banen i Parken for »mærkelig« og så også det som en af årsagerne til kampen fik det resultat, som den fik.

»Jeg tror, danskerne mener, de kan score i Dublin. Derfor skal vi måske ud og score to gange. Vi skal i hvert fald vise mere kreativitet, end vi gjorde i dag,« sagde han.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her