Landshold

Schmeichel afviste engelsk interesse: Jeg er dansker

Trænere i det engelske forbund har spurgt Kasper Schmeichel, om han var interesseret i at spille for England.

Foto: Lars Poulsen

Den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel har i hele sin karriere optrådt for engelske klubber.

For nogle år siden blev den 31-årige Leicester-keeper spurgt, om det kunne have interesse at spille for England i stedet for Danmark. Det fortæller Schmeichel til Tipsbladet.

- Jeg har jo haft mange trænere, der har været inde under det engelske forbund, og som har spurgt mig, om det kunne være en realistisk mulighed.

16-årige Christian Eriksen: »Jeg har stille og roligt tænkt på, hvordan det bliver at være alene, men jeg skal nok klare det«

- Indtil 2012 var jeg jo ikke med på det danske landshold, og jeg spillede i en god række og spillede godt, mens England på det tidspunkt havde problemer på målmandsposten.

- Så der var noget interesse, når jeg nu havde boet så mange år i England, men det var ikke noget, der kunne komme på tale for mig, siger Schmeichel til Tipsbladet.

Schmeichel fik sin landsholdsdebut i februar 2013 i et 0-3-nederlag på udebane til Makedonien.

Det er i alt blevet til 29 kampe i landsholdstrøjen.

Målmanden har boet i England i 23 år og repræsenteret en lang række klubber, blandt andet det nuværende førerhold i Premier League, Manchester City.

Lørdag står Kasper Schmeichel og resten af landsholdet i København over for Irland i den første af to VM-playoffkampe. På tirsdag er der returopgør i Dublin.

Vinderen af duellen mellem Danmark og Irland er sikret adgang til næste års VM i Rusland.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her