Landshold

VM-sultne svenskere vil til VM på bekostning af mægtige Italien

Ingen af de nuværende svenske landsholdspillere har været til en VM-slutrunde. Italien har blot glippet to VM-slutrunder i landets historie. I aften mødes de i den første af to playoff-kampe om at komme til VM.

Sverige møder fredag aften Italien i den første af to kampe om at komme til VM. Foto: Peter Dejong/AP

Da Sverige senest var til VM, var det stjerner som Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström og Andreas Isaksson, der bar rundt på de svenske VM-drømme.

Det er 11 år siden, og ingen af de spillere, der var med i 2006, er i dag længere aktive på det svenske landshold.

I aften, når Sveriges fodboldlandshold løber ind på Friends Arena i Stockholm til den første første af to VM-playoff-kampe mod Italien, er det Marcus Berg, Andreas Granqvist og Robin Olsen, der skal sikre svenske VM-drømme.

Men det bliver ikke let. Italien, der er fire gange verdenmestre senest i 2006, har modsat Sverige haft langt større succes med at kvalificere sig til VM. Således har de firedobbelte verdensmestre blot glippet to VM-slutrunder i landets historie, i 1930 og 1958. Italien har altså været med ved de seneste 14 VM-slutrunder i træk.

Det afskrækker imidlertid ikke Brøndbys svenske anfører, Johan Larsson, der også er udtaget til kampene mod italienerne.

»Holdet har overrasket virkelig mange, så ingen tror, at det bliver umuligt at slå Italien,« siger 27-årige Johan Larsson.

Sverige formåede at blive nummer to i deres kvalifikationsgruppe foran blandt andet Holland, og derfor føler Johan Larsson, at det nye hold allerede er trådt ud af de tidligere store stjerners skygge.

»Der har været lidt af et generationsskifte, efter at Zlatan, Kim Källström og Andreas Isaksson stoppede. Det var den gyldne årgang, som mange ville kalde det, som stoppede efter EM i 2016. Så der var mange spørgsmålstegn, men den nye træner, Janne Andersson, kom til og byggede sin stil op omkring holdet. Det er gået godt, holdet er kommet fint videre,« siger Larsson.

En af de spillere, som skal lave de svenske mål fredag aften, er angriberen John Guidetti, der til dagligt er holdkammerat med danskerne Pione Sisto og Daniel Wass i spanske Celta Vigo. Selvom Guidettis farfar er italiener, så vil han ikke have noget problem med at ende den italienske målmand Gianluigi Buffons landsholdskarriere allerede i næste uge og sparke Sverige til VM i Rusland.

»Jeg håber, at det er Buffons sidste landskamp, og jeg håber ikke, at Italien kommer til VM, og jeg håber, at vi går videre. Jeg kan godt lide Italien, der er god mad, min farfar kommer derfra, vi har en lejlighed der, og det er fedt at være der i ferier. De har en god liga, men mit hjerte banker 110 procent for Sverige, og der er ikke noget, jeg ønsker mere, end at Italien ikke kommer til VM,« fortalte Guidetti til Aftonbladet i onsdags.

Også den landsholdspensionerede Ibrahimovic har stor tiltro til det svenske mandskab.

Zlatan: Forventninger til Sverige forsvandt med mig

»Hvis jeg skal lytte til mit ego, må jeg selvfølgelig sige, at Sverige havde været bedre med mig på banen, men det nye hold har indtil videre gjort det godt uden mig,« har Ibrahimovic sagt i et interview med Sky Italia.

»Da jeg spillede, var presset større. Når det er sagt, er kollektivet godt i truppen. Spillerne er mindre erfarne, men de har høje ambitioner,« siger Ibrahimovic.

Italiener: Selv Zlatan med brækket ben undgår jeg helst

I den italienske landsholdslejr er selvtilliden vanen tro høj. Selvom italienerne i deres kvalifikationsgruppe måtte indkassere det første nederlag i en kvalifikationskamp siden 2006, så er Italiens landstræner, Giampiero Ventura, helt sikker på, at Italien kommer til VM.

»Det er et vigtigt øjeblik for mig, for min karriere og for spillerne. Ved at komme med til slutrunden i Rusland kan de fortsætte en cyklus eller afslutte den. Men jeg tænker end ikke på risikoen for, at vi ikke kvalificerer os. Vi kommer helt sikkert med til Rusland,« sagde landstræneren på pressemødet før fredagens opgør ifølge AFP.

Der er kampstart i aften kl. 20.45 i Stockholm, mens der er returopgør på mandag i Milano.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her