Landshold

16-årige Christian Eriksen: »Jeg har stille og roligt tænkt på, hvordan det bliver at være alene, men jeg skal nok klare det.«

I 2009 gennemførte Jyllands-Posten et af de første interviews, der er lavet med Christian Eriksen. Det giver i dag et indblik i, hvor stor en udvikling, han har gennemgået siden da.

Christian Eriksen blev interviewet af Jyllands-Postens nuværende sportsredaktør Troels Henriksen i forbindelse med U-17 landsholdets kamp i Grækenland. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

I otte år 2008-2016 var jeg den journalist på Jyllands-Postens sportsredaktion, som rejste med landsholdet til udekampe foruden dækningen, når holdet var samlet i Danmark. Til udekampene har man normalt lidt tid for sig selv i løbet af dagen på kampdagen, hvor man venter på aftenens kamp.

I februar 2009 var U-17 landsholdet imidlertid rejst med A-landsholdet til Athen, hvor teenagelandsholdsspillerne som sine voksne kollegaer skulle spille mod Grækenland. På disse landsholdsture er man både kollega og konkurrent med journalisterne fra andre medier, og jeg faldt i snak med en journalist fra Ekstra Bladet om potentialet på det U-17 landshold.

Han er enormt vidende om talenterne i dansk fodbold og fortalte mig, at der især var én spiller, som kunne blive noget særligt. Han var en klassisk 10’er, som netop var skiftet fra OB til Ajax Amsterdams talentakademi. Han hed Christian Eriksen.

Jeg fik gennem Dansk Boldspil-Union sat et interview op med denne 16-årige spiller i receptionen på U-17 landsholdets hotel. Jeg mødte en ung, ganske genert dreng, der talte i meget korte sætninger. Dog havde han en knastør humor, og han svarede meget konkret og uskolet i forhold til medierne.

Det blev til et hæderligt interview med 16-årige Christian Eriksen, som på det tidspunkt havde haft selskab af sin mor i den første tid i Amsterdam.

I denne uge kom jeg i tanke om dette interview og fandt det frem. Otte år senere er Eriksen blevet en af Europas bedste spillere på sin position, og det var således rigtigt, da han i interviewet dengang i Athen forudså, at »Jeg har stille og roligt tænkt på, hvordan det bliver at være alene, men jeg skal nok klare det.«

Eriksen fik ret. Lidt over et år senere var han den yngste spiller ved VM i 2010, og lørdag og tirsdag spiller han som Danmarks klart mest profilerede spiller nogle af de vigtigste landskampe i karrieren. Mod Irland om VM-deltagelse.

Vi syntes derfor, at Jyllands-Postens læsere skulle have mulighed lidt perspektiv til dengang, Christian Eriksen var 16 år og netop var flyttet til Holland.

Læs med her:

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her