Annonce
Primera Division

La Liga vil kompensere fans for USA-baseret kamp

Ifølge spanske medier bliver den første La Liga-kamp på amerikansk jord til januar.

De spanske fans vil muligvis blive kompenseret af La Liga for manglende kampe på spansk jord. Foto: Albert Gea/ Ritzau Scanpix

En kamp pr. sæson de næste 15 år skal spilles i USA. I midten af august bekræftede den spanske topliga, at der er blevet indgået en 15-årig aftale med det amerikanske medieselskab Relevent Sports. Ifølge de spanske medier er der tale om en kamp mellem Girona og Barcelona d. 27 januar, der altså skal afvikles i Miami.

Og aftalen har allerede kastet en del reaktioner fra sig. De spanske La Liga-spillere er i særdeleshed vrede over, at de ikke har været en del af forhandlingerne. Den Spanske Spillerunion, AFE, mener, at beslutningen om at rykke ligakampe til USA vil få enorm betydning for spillernes fans, da de ikke i samme grad får mulighed for at følge med helt tæt på.

Spanske ligakampe i fodbold skal spilles i USA

Og det skal der altså tages højde for nu. BBC rapporterer, at La Liga vil give tilskud til de fans, der tager turen til USA for at se kampene. De, der er indehavere af sæsonkort, vil altså modtage tilskud til både rejse og logi. Andre fans kan blive kompenseret for at misse hjemmekampe.

Den catalanske avis Sport skriver, at der vil være omkring 1.500 gratis flybilletter til Gironas sæsonkortindehavere samt en nats logi. De skal betale et depositum, som de derefter får refunderet.

Samme avis skriver, at de der ikke ønsker at rejse til USA kan vælge at modtage en billet til udebanekampen mod Barcelona på Camp Nou, der spilles d. 23. september. Fans der ikke har mulighed for hverken det ene eller det andet vil modtage rabat på sæsonkortet.

La Liga-anførere skal mødes for at diskutere USA-kampe

La Liga har dog endnu ikke bekræftet, at sæsonens kamp, der skal spilles på amerikansk jord, vil blive Girona og Barcelonas d. 27. januar 2019. Begge klubber har dog heller ikke ønsket at kommentere sagen.

En talsperson for La Liga har indtil videre oplyst til BBC, at man arbejder sammen med klubberne for at kunne finde den mest hensigtsmæssige løsning for alle parter.

»På nuværende tidspunkt kan vi ikke bekræfte hverken klubberne, lokationen eller tidspunktet for kampen - kun at vi samarbejder med alle involverede klubber, spillere, fans og institutioner for at få det til at ske og for at alle får mulighed for at nyde det.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her