Annonce
Primera Division

La Liga-anførere skal mødes for at diskutere USA-kampe

Den spanske spillerunion afholder onsdag møde mellem de 20 anførere.

Den spanske spillerunion mener ikke, at alle er lige tilfredse med La Ligas aftale med amerikansk medieselskab. Foto: HEINO KALIS // Ritzau Scanpix

Torsdag i sidste uge bekræftede den spanske topliga, at der er blevet indgået en 15-årig aftale med det amerikanske medieselskab Relevent Sports. Aftalen lyder på, at flere kampe i La Liga skal afvikles på amerikansk jord. Og det er muligvis ikke noget, der huer de spanske La Liga-spillere. Onsdag mødes de for at diskutere bekymringer ved, at nogle La Liga-kampe i fremtiden spilles i USA.

Det skriver BBC.

»Som en del af aftalen planlægger La Liga at lade en ligakamp blive spillet i USA, det er første gang, at det sker uden for Europa,« lød det i meddelelsen fra La Liga.

Wass lavede assist i Valencia-debut mod Atlético Madrid

Noget tyder dog på, at aftalen ikke helt falder i god jord hos de spanske spillere. Det mener den spanske spillerunion, AFE, der kritiserer, at spillerne i ligaen ikke er blevet konsulteret inden aftalen er blevet indgået.

»Fodboldspillere er endnu en gang blevet forbigået i overvejelserne. Vi mener, at deres meninger er essentielle for væksten i spansk fodbold og vi forlanger en balance og sund fornuft. Hvis fodboldens storhed er den lidenskab, den genererer, hvorfor træffes der beslutninger imod det?,« skriver AFE i en officiel meddelelse.

Anførere og repræsentanter fra de 20 hold i ligaen mødes onsdag i spillerunionens hovedkvarter i Madrid.

Real Madrid skød sæsonen i gang med sikker sejr

Den spanske liga giver foreløbig ingen information om, hvornår den første kamp skal spilles i USA og hvilke klubber der bliver involveret i kampen.

AFE mener, at beslutningen om at rykke ligakampe til USA vil få enorm betydning for spillernes fans, da de ikke i samme grad får mulighed for at følge med helt tæt på.

Det vil dog ikke være et nyt fænomen med spanske kampe på amerikansk jord, selvom det ville blive ligaens første. De to største klubber i Spanien, FC Barcelona og Real Madrid, har for nylig været på turné i USA som optakt til den kommende sæson. Her mødtes de i Miami, hvor stadion kunne melde udsolgt til kampen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her