Premier League

Officielt: Zlatan Ibrahimovic er færdig i United

Den svenske superstjerne er fortid i Manchester United, bekræfter en liste fra klubben på premierleague.com

AFC Bournemouths Tyrone Mings og Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic (i rødt) Foto: Martin Rickett/AP

Zlatan Ibrahimovic er færdig i Manchester United.

Det står klart fredag, da Manchester Uniteds liste over spillere, der forlader klubben efter denne sæson, er blevet offentliggjort hos premierleague.com.

Hos Manchester United figurerer kun Zlatan Ibrahimovic' navn, og den 35-årige, svenske superstjerne forlader dermed United efter blot en enkelt sæson.

Han nåede at score 28 mål i alle turneringer, inden han pådrog sig en slem knæskade i en Europa League-kamp mod Anderlecht i april.

Her måtte svenskeren humpe ud af opgøret, som dermed blev hans sidste kamp i United-trøjen.

Zlatan Ibrahimovic kom til Manchester United før den netop overståede sæson på en fri transfer fra Paris Saint-Germain, hvor han havde stor succes.

I forbindelse med svenskerens knæskade er der blevet spekuleret i, om et karrierestop truer, men der er aldrig blevet meldt noget konkret ud om længden af angriberens pause.

Ibrahimovic gennemgik en operation i USA efterfølgende, og senest har han lagt en film ud på Instagram, som giver håb om, at han kan komme tilbage på fodboldbanen hurtigere end først antaget.

Bedømt ud fra videoen på Instagram går det fremad for Ibrahimovic, der har smidt krykkerne og står med bare fødder på en langhåret græsplæne og sparker en bold tilbage med teknisk sikre berøringer i højt tempo.

- Mit touch forsvinder aldrig. Løver restituerer ikke som mennesker, skriver Ibrahimovic i forbindelse med videoen.

Sky Sports beskrev torsdag, at en stor motivationsfaktor for ikke at forlænge kontrakten med Zlatan Ibrahimovic skal findes i Manchester Uniteds lønbudget, hvor klubben kan spare mange penge ved at lade superstjernen gå.

Ifølge Sky Sports har svenskerens løn lydt på 19 millioner pund om året (cirka 162 millioner kroner).

Sky Sports henviste til bogen "Football Leaks: The Dirty Business of Football," der blev udgivet for nylig, og hvor beløbet var nævnt.

Zlatan Ibrahimovic' agent, Mino Raiola, har i den seneste tid ikke lagt skjul på, at Manchester United var svenskerens førstevalg, men at der er løbet mange tilbud ind på angriberen i den seneste tid.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Hold computeren sund: Undgå at hente disse programmer
Er din computer langsom, så hold dig fra at hente diverse optimeringsprogrammer, lyder rådet fra computerekspert. De har alligevel ingen virkning, siger han. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her