Annonce
Premier League

Manager sagde op efter katastrofesæson - og skal nu hjælpe med at finde sin afløser

David Moyes har haft en begivenhedsrig sæson i Sunderland.

Blandt lavpunkterne udenfor banen er en sag, hvor David Moyes truede en kvindelig journalist med en lussing og formanede hende til at være mere forsigtig næste gang, fordi hun efter en Sunderland-kamp dristede sig til at spørge til hans jobsikkerhed. Foto: Owen Humphreys/AP

6 sejre i 38 kampe, en målscore på 29-69 og 16 point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

Ikke just blændende reklame for David Moyes, der da også mandag trak sig som manager for Sunderland, men trods den pauvre statistik og turen ned i den næstbedste engelske fodboldrække har de hidtidige arbejdsgivere åbenbart ikke været totalt utilfredse med skottens bidrag.

I hvert fald mener Daily Mail at vide, at David Moyes vil blive taget med på råd, når klubben skal finde sin sjette manager på blot fire år og skal forsøge at lægge fundamentet til et hurtigt comeback til Premier League.

David Moyes forlader Sunderland efter nedrykning

Nyheden er blot det seneste kapitel i en særegen fortælling om David Moyes, der slog igennem med flotte resultater på et skrabet budget i Everton, blev håndplukket til at afløse selveste Alex Ferguson i Manchester United for blot at blive fyret otte måneder inde i den første sæson og senere lide samme skæbne i spanske Real Sociedad.

Det er det rent fodboldfaglige.

Blandt lavpunkterne udenfor banen er en sag, hvor David Moyes truede en kvindelig journalist med en lussing og formanede hende til at være mere forsigtig næste gang, fordi hun efter en Sunderland-kamp dristede sig til at spørge til hans jobsikkerhed.

I april vendte hjemmepublikummet sig første gang sådan for alvor mod David Moyes, der ifølge Daily mail allerede på det tidspunkt havde besluttet sig for at træde tilbage efter en sæson, som han tilsyneladende havde tabt på forhånd.

Allerede efter første hjemmekamp chokerede han i hvert fald ved at varsle en uafbrudt og lang kamp for at undgå nedrykning. Spådommen viste sig jo at være sand, men signalværdien var skidt over for både tilhængere og spillere, som både åbent og indirekte har beskyldt ham for at dræne truppen for arbejdsglæde med sin uinspirerende træning og sine rigide regler.

På samme vis skabte David Moyes forbavselse og resignation, da han i januars transfervindue afviste at jagte forstærkninger udefra. Året før havde forgængeren Sam Allardyce ellers praktisk taget lagt grunden for en forbliven i Premier League ved at købe fornuftigt ind, men David Moyes konstaterede tørt, at klubben ikke havde finanser til at købe den slags spillere, der var behov for at løfte hans mandskab til et acceptabelt og respektabelt niveau.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her