*

Premier League

Slut med film i Premier League

Fra starten af næste sæson vil der blive slået hårdere ned på film i Premier League.

Fra næste sæson kan det give karantæne, hvis en spiller filmer. Foto: Frank Augstein

Nu skal det være slut med at få tildelt frispark eller straffespark på et falsk grundlag. Fra starten af næste sæson introducerer det engelske fodbold, FA, en hårdere linje overfor film. Det skriver The Guardian.

FA vil efter kampene gennemse situationer, som dommeren ikke har set. Tiltaget skal fungere på samme måde, som FA allerede gør med situationer, hvor en spiller har begået en grov forseelse. Hvis en spiller sanktioneres, kan det give karantæne på to kampe. Gule eller røde kort givet i forbindelse med situationer, hvor en spiller straffes for film, kan også ophæves som følge af den nye regel.

Panelet, der skal vurdere de forskellige situationer, kommer til at bestå af en tidligere træner, en tidligere spiller og en tidligere dommer. Hvis de tre, der gennemser situationerne uafhængigt af hinanden, er enige om, at en spiller har prøvet at snyde sig til en fordel, kan der uddeles en karantæne.  

»Aldrig set noget lignende:« Læger vil gøre Zlatans knæ til et forskningsprojekt

»Selvom forsøg på at snyde dommeren ved at simulere en skade eller filme sig til et frispark allerede kan straffes som usportslig optræden, så retfærdiggør det faktum, at man stadig kan filme sig til at snyde en dommer, som kan dømme eller afvise et straffespark, en hårdere straf,« siger FA ifølge The Guardian.

Reglen møder bred opbakning blandt både spillere og trænere i England.

Det skotske fodboldforbund introducerede i 2011 en lignende regel, og har siden da forsøgt at overbevise det internationale fodboldforbund, Fifa, om, at adoptere reglen. Ifølge The Guardian har reglen dog ikke haft en stor effekt på film i den skotske liga, og kun to spillere blev straffet som følge af reglen i dens første sæson. I denne sæson er tre spillere blevet idømt karantæne på baggrund af reglen.

Sikker sejr sendte Chelsea nærmere mesterskabet

Både England og Skotland har permanente sæder i Fifas lovudvalg (the International Association Board, red.), og målet er derfor, at få indført reglen i hele verden.

»Det her er en god start, men FA håber på ikke kun at være i overensstemmelse med de engelske regler, vi vil gå udover det,« siger Greg Clarke, formand for FA.  

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her