Annonce
Premier League

Chelsea vil sende racistiske fans til Auschwitz

Planlagte udflugter for tilhængere skal erstatte forbud og karantæne.

Chelsea kritiserede i 2017 offentligt flere fans for antisemitiske tilråb under en kamp mod rivalen Tottenham, og har siden forsøgt at komme problemet til livs. Foto: Czarek Sokolowski/ AP

Ejeren af den engelske fodboldklub Chelsea er træt af fans, der kommer med racistiske tilråb fra tribunerne. Men i stedet for at give de skyldige karantæner, så skal de undervises lidt i fortiden. Klubben vil sende dem til Auschwitz, hvor de skal vænnes af med antisemitiske holdninger.

Det skriver The Guardian.

Det er klubbens ejer, Roman Abramovich, der selv er jøde, som står i spidsen for det nye tiltag, hvor de fans, der bliver fanget i at ytre sig racistisk til kampe, vil blive tilbudt en tur til Polen, hvor de skal besøge Auschwitz, i stedet for at få karantæne fra samtlige af klubbens hjemmebanekampe.

Klubbens bestyrelsesformand, Bruce Buck, mener også, at tiltaget vil gøre mere gavn på længere sigt, end en eventuel karantæne vil.

»Hvis du bare giver folk karantæne, så ændrer det jo ikke på deres opførsel. Den her nye politik giver dem en chance for at se, hvad det er de har gjort, for at få dem til at ønske, at de opfører sig bedre,« siger formand for Chelseas bestyrelse, Bruce Buck til The Guardian.

Chelsea kritiserede i 2017 offentligt flere fans for antisemitiske tilråb under en kamp mod rivalen Tottenham, og har siden forsøgt at komme problemet til livs.

»Det er svært at gøre ret meget ved, når der er 50-100 mennesker, der kommer med tilråb på en gang. Det er stort set umuligt at håndtere eller at smide dem ud af stadion. Men hvis vi har personer, vi kan identificere, så kan vi gøre noget ved det,« siger Bruce Buck.

Klubben sendte i april en delegation til Auschwitz, mens 150, der både var personale og fans, rejste til den tidligere koncentrationslejr i juni.

I det engelske fanmiljø har tiltaget fået megen ros med på vejen. Det engelske supporterforbund har også givet udtryk for, at de mener, at det er den bedste måde at takle umanerlige fans på og håber, at andre klubber i Premier League vil følge Chelseas eksempel.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her