Premier League

Megaløn sender engelsk fodboldleder i storm af kritik

Direktøren for den engelske spillerforening modtog mere end 18 millioner kroner sidste år.

Der er store penge i toppen af engelsk fodbold, og de enorme lønninger bliver tilsyneladende ikke kun udbetalt til højt profilerede spillere og managere.

Også chefen for den engelske spillerforening (PFA) kan gå hjem fra arbejde med fyldte lommer.

Den nyeste opgørelse fra foreningen viser, at administrerende direktør Gordon Taylor sidste år modtog 2,2 millioner britiske pund, svarende til mere end 18 millioner danske kroner.

Det er en lønstigning på 1,3 millioner pund i forhold til året før, og beløbet vækker bestyrtelse i det engelske fodboldmiljø.

Den tidligere landsholdsspiller Graeme Le Saux kalder ifølge The Guardian lønpakken for "absolut skandaløs", mens den forhenværende Crystal Palace-formand Simon Jordan finder den "uforsvarlig".

- Jeg har ikke noget personligt imod Gordon Taylor - Dalai Lama kunne være administrerende direktør for foreningen og få den løn, og den ville stadig være forkert på så mange niveauer, siger Simon Jordan.

- Kun i fodbold, der er så langt væk fra virkeligheden, kan man betale sig selv et salær i den størrelsesorden, lyder det.

Direktørens løn sluger alene omkring 13 procent PFA's samlede årsbudget på omkring 17 millioner pund, der kommer fra tilskud og medlemsbidrag.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her