1. Bundesliga

Dansk, kvindelig dommer blev truet med voldtægt

Bundesligaen får sin første kvindelige dommer, og hun kan få en hård start, mener en tidligere dansk dommer.

Bibiana Steinhaus under en Women's Euro-kamp mellem England og Italien i august 2009. Foto: Matthias Schrader/AP

Det er ikke altid nemt at være kvinde i en mandsdomineret verden, beretter Betina Norman, der er tidligere fodbolddammer i kategori 2.

I maj 2009 dømte hun en herrekamp i Sjællandsserien mellem Frederikssund IK og Taastrup FC. Her måtte Betina Norman bl.a. finde sig i at blive kaldt de »værste ting« og truet med voldtægt. 

Bundesligaen får første kvindelige dommer

»Og efterfølgende var kommentaren sådan set bare fra trænerens side, at det måtte man finde sig i, når man som kvinde havde valgt at være i en mandsdomineret verden,« siger Betina til TV 2.

Historien kommer i kølvandet på, at den tyske Bundesliga får sin første kvindelige fodbolddommer, når 38-årige Bibiana Steinhaus begynder efter sommerferien.

Til TV 2 fortæller Betina Norman, at Bibiana Steinhaus nok vil få en hård start grundet sit køn, men at hun er glad for, at Steinhaus nu får chancen på det højeste niveau i Tyskland.

Danske dommere i CL-finalen

»Jeg er ikke som sådan overrasket, fordi Bibiana er en superdygtig fodbolddommer. Og jeg er vældig glad for, at det er sket. Vi har lidt brug for den her gode historie om at være fodbolddommer - også som kvinde,« siger Betina Norman til TV 2.

Hun håber ligeledes, det kan rykke noget ved de kvindelige dommere herhjemme. Der er ingen kvindelige dommere i Superligaen.  

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Mest læste fodbold
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her