Annonce
1. Bundesliga

Dortmund og Delaney vendte Leipzigs chokstart til sejr

RB Leipzig kom foran efter et halvt minut, men Dortmund svarede igen og tog første sejr i Bundesligaen.

Thomas Delaney og Borussia Dortmund vandt med 4-1 over RB Leipzig. Foto: Sascha Schuermann/AFP

Yussuf Poulsen leverede en genial assist, men Thomas Delaney løb med de tre point, da Borussia Dortmund hjemme slog RB Leipzig 4-1 i Bundesligaen.

Leipzig kom allerede foran efter 30 sekunder i søndagens opgør, men tre scoringer af Dortmund i første halvleg vendte billedet fuldstændig.

Dortmund fik dermed en perfekt start på Bundesliga-sæsonen, som blev sparket i gang fredag aften med Bayern Münchens sejr over Hoffenheim.

Dortmund håber at opnå en bedre slutplacering end i sidste sæson, hvor klubben måtte tage til takke med fjerdepladsen.

Til det formål blev den danske landsholdsspiller Thomas Delaney tidligere på sommeren hentet ind, og han var med fra start hos Dortmund.

Det værst tænkelige scenarie udspillede sig i begyndelsen for Delaney og holdkammeraterne, der som sædvanlig var klædt i gult og sort.

Yussuf Poulsen fandt Jean-Kévin Augustin med et elegant vip med ydersiden, og angrebskollegaen kvitterede ved at lægge bolden fladt i nettet.

Det var til gengæld også sidste gang i kampen, at Leipzig-spillerne jublede.

20 minutter inde i opgøret pandede Mahmoud Dahoud nemlig udligningen i kassen med et akrobatisk hop i feltet.

Dortmund trykkede Leipzig i bund i de sidste fem minutter før pausen, og det gav pote.

Først sejlede Marcel Sabitzers hovedstød i eget mål, og kort efter blev det 3-1 til Dortmund, da Axel Witsel fulgte op på et hovedstød fra Delaney og smækkede bolden over stregen med et halvt saksespark.

Eneste mål i anden halvleg blev også scoret af Dortmund. Men først helt til sidst, da Marco Reus løb i dybden og cementerede sejren med en flad scoring til 4-1.

Tidligere søndag åbnede Mainz også med en sejr uden Emil Berggreen i truppen. Det gik ud over Stuttgart, som blev sendt hjem med et nederlag på 0-1.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her