Annonce
Int. fodbold

FIFA-dommer: Stolpefup næppe problem i Danmark

Den danske FIFA-dommer Peter Rasmussen er overrasket over at høre om Kim Christensens målmandssnyd i den svenske liga.

Onsdag aften kom den danske målmand Kim Christensen i kritisk lys i Sverige, da han blev taget i at sparke begge målstolper ind mod hinanden for helt bevidst at gøre målet mindre inden IFK Göteborgs udekamp mod Örebro

Christensen indrømmede efter kampen, at det er et trick, han har benyttet sig af gennem flere år på de baner, hvor det lader sig gøre.

Næppe muligt i Danmark

Den danske FIFA-dommer Peter Rasmussen har aldrig hørt om stolpesnyderiet tidligere.

"Jeg er overrasket over at høre, det kan lade sig gøre. Målene i Danmark skal jo være fastgjort, og jeg tror ikke, at det er et problem i Danmark," siger Peter Rasmussen til tipsbladet.dk.

"Inden kampe tjekker vi blandt andet, om målet er i orden. Nettet skal være forsvarligt fastgjort og målet også. Men det er ikke sådan, at målstolperne er sat ned i jorden og står fast på den måde. Det er også et sikkerhedsspørgsmål, for hvis en spiller banker ind i stolpen, skal stolpen gerne give lidt efter," siger Peter Rasmussen.

"Jeg tror altså ikke, at Kim Christensen har lavet det trick i Danmark - det er i hvert fald ikke noget, jeg nogensinde har hørt om tidligere."

Usportslig opførsel

Peter Rasmussen vil i fremtiden selvfølgelig være opmærksom på, om tricket kan lade sig gøre i de danske mål, og vil være parat til at dele advarsler ud, hvis han tager en målmand i at forsøge sig på snyderiet.

"Man kan sagtens give en advarsel for usportslig opførsel. Målmanden kan selvfølgelig sige, at han sparker til målet for at rense sine støvler, men vurderer man som dommer, at det er for at flytte målet, kan man godt give advarslen," siger Peter Rasmussen.

Leveret af tipsbladet.dk

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Hoffmann kender ikke Kim C-trick
Den tidligere topmålmand Jan Hoffmann kender ikke specifikt til Kim Christensens trick med at flytte stolperne, men at målmænd forsøger at give sig selv fordele, er ikke noget nyt.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her