*

Int. fodbold

Egne fans piftede af og chikanerede FC Barcelona-spiller

Gerard Pique har vist sin støtte til Cataloniens kamp for selvstændighed. Det har fået det spanske fodboldpublikum til at vende sig mod ham.

Gerard Pique har valgt at stoppe på det spanske fodboldlandshold efter VM i 2018, men overvejer at gøre det tidligere efter afstemning om selvstændighed i Catalonien. Foto: Hektor Pustina/AP

Støtten til selvstændighed i Catalonien har været skarp og direkte fra FC Barcelonas forsvarsspiller Gerard Pique.

Han har ikke lagt fingre i mellem, når han har udtalt sig og udtrykt, hvor hans sympati lå i konflikten mellem selvstyret i Catalonien og centralregeringen i Madrid, men mandag fik udtalelserne konsekvenser for forsvarsspilleren.

Anfører på det spanske landshold Sergio Ramos: »Tweet'et er nok ikke det bedste for holdet«

For mange spaniere deler ikke Piques holdninger, og det fik han at høre mandag til første træning med det spanske landshold forud for holdets to VM- kvalifikationskampe mod Albanien og Israel.

Gerard Pique, der har været en del af det spanske landshold i mange år, blev piftet ud af de fremmødte fans, da han gjorde sin entre på træningsbanen.

Flere af de fremmødte fans forlangte også Barcelona-spillerens afgang fra landsholdet, skriver den spanske fodbold journalist David Cartlidge på Twitter.

Han overværede træningen og berettede, at det ikke kun var piftene og kravet om at droppe landsholdet, som Pique måtte lægge øre til.

Ifølge fodboldjournalisten var flere af tilskuerne mødt op kun for at genere forsvarsspilleren med grimme tilråb og bannere, som politiet efterfølgende fjernede.

Chikanen blev for meget efter 23 minutter, og landsholdet stoppede træningen. Pique blev ført fra banen i selskab med en sikkerhedsvagt, mens ting blev kastet efter ham.

Efter det catalanske valg søndag var Pique klar over, at hans udtalelser var kontroversielle og ville vække vrede i resten af Spanien. Derfor meddelte han mandag, at han var klar til at trække sig fra landsholdet nu og ikke først næste sommer, som ellers var planen.

»Jeg mener, at jeg kan fortsætte, for mange mennesker i Spanien er uenige i det, der skete i dag, og de tror på demokrati. Men hvis ledelsen mener, at jeg er et problem, så vil jeg trække mig og forlade landsholdet før 2018,« sagde Gerard Pique søndag til FC Barcelonas hjemmeside.

Pique deltog også selv i afstemningen om løsrivelse, hvor 844 mennesker og 33 politifolk kom til skade, da valget var plaget af uroligheder.

Mandag meldte FC Barcelona ud, at klubben bliver lukket ned tirsdag, da den strejker og dermed gør som størstedelen af den catalonske befolkning.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Slaget om Catalonien må standse nu
Uafhængigheds-stuntet må bringes til ophør, og Madrid må lytte til den catalanske kritik.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her