*

Int. fodbold

Solbakken får flere penge til spillere efter europæisk sejr

FC København skal ifølge manager Ståle Solbakken blive 30 pct. bedre for at kunne præstere i Champions League.

Champions League kan blive en grum oplevelse for FC København. Det har Solbakken prøvet før. Foto: Lars Poulsen

FC København kan blive aktiv på transfermarkedet efter den samlede sejr over Vardar Skopje i Champions League-kvalifikationens tredje runde, men manager Ståle Solbakken har svært ved at finde gode nok spillere, som han har råd til.

»Nu er vi videre, og nu er alt i orden økonomisk. Derfor er mit budget større. Finder vi den rigtige, kan vi gå til Anders Hørsholt (adm. direktør red) og sige, at ham her tror vi på,« sagde Ståle Solbakken efter sejren.

Han udpegede to positioner, hvor han trænger til forstærkning.

Eufori i Parken – FCK er videre i Champions League

»Vi er ramt i midterforsvaret, hvor Mikael Antonsson er vores tredjemand, og det kan også være, at vi har brug for en midtbanespiller, men dem vi vil have, ligger i en lønkategori langt over, hvad vi kan tilbyde.«

Solbakken uddybede sit dilemma.

»Vi arbejder hårdt på at få forstærkninger, men dem vi vil have, vil have for meget i løn, og dem vi kan få råd til er for dårlige,« sagde han.

FC København er på grund af gode europæiske resultater i en lang årrække seedet i playoffrunden til Champions League, som er den sidste inden gruppespillet. Muligheden for en sejr her vil afhænge af lodtrækningen, og i skrivende stund er det usikkert, hvilke modstandere der er mulige.

»Chancen for at komme i gruppespillet er dårligere sammenlignet med sidste sæson,« lød det ærligt fra Solbakken, som er bevidst om, at hans nuværende hold ikke har samme kvalitet som for et år siden.

»Det er dog muligt,« fortsatte han.

Champions League kan dog også blive en grum oplevelse for FC København. Det har Solbakken prøvet før.

»Jeg er den eneste person i Danmark, som har trænet to gode hold i Champions League i 2010/2011 og 2016/2017, et middelgodt hold i 2006/2007 og et rigtigt dårligt hold i 2012/2013,« sagde Solbakken.

»Det var ikke sjovt at sidde i Torino før kampen mod Juventus eller på Bernabéu for en kamp mod Real Madrid med det hold i 2012/2013, og vi skal blive 30 pct. bedre for at kunne præstere i Champions League,« konstaterede nordmanden, som tror på forbedringer på sit hold.

»Jeg regner med, at Santander kan blive stærkere, og nogle af de andre spillere kan også blive det,« lød det.

Både Rasmus Falk og Peter Ankersen er på vej tilbage fra skader. Ankersen er i spil til playoffrunden til Champions League.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport

Disse 11 har løftet ligaen

I disse dage spiller Superligaen færdig for i år, mandag aften tager Randers FC mod FC Midtjylland i årets sidste kamp, inden de 14 klubber går på ferie og lader op til januars hårde grundtræning og jagten på forstærkninger.
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her