*

Int. fodbold

Kontroversielle scener: Saudi-Arabien nægtede et minuts stilhed

Kampen mod Australien startede med en kontrovers, før den overhovedet var kommet igang.

Mens Saudi-Arabiens ledere langer ud efter Qatar for at finansiere terrorisme og fastholder en blokade af den lille stat, skabte spillerne på det saudiske fodboldlandshold onsdag ballade i fodboldverdenen.

Under en landskamp på udebane mod Australien i den asiatiske kvalifikationsturnering til næste års VM i Rusland stillede de saudiske spillere ikke op til et minuts stilhed til minde for ofrene for sidste uges terrorangreb i London.

To af ofrene var australiere, og derfor annoncerede speakeren på stadion, at der ville blive holdt et minuts stilhed inden kampen. Men i stedet for at stå skulder ved skulder ved midten, fortsatte de saudiske spillere med at rende rundt og varme op.

Det skabte en del forvirring og forargelse, men efter kampen sendte det australske fodboldforbund en meddelelse ud om, at de havde aftalt med både det asiatiske fodbold forbund AFC og det saudiske landshold. Begge sagde god for det, men saudierne gjorde også opmærksom, at de ikke ville deltage aktivt, da det ikke er i tråd med saudisk kultur.

Kampen var meget vigtig for Australiens chancer for direkte kvalifikation til VM-slutrunden, og hjemmeholdet endte også med at trække det længste strå med en 3-2 sejr.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport

Disse 11 har løftet ligaen

I disse dage spiller Superligaen færdig for i år, mandag aften tager Randers FC mod FC Midtjylland i årets sidste kamp, inden de 14 klubber går på ferie og lader op til januars hårde grundtræning og jagten på forstærkninger.
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere
Nye familier: »Julen er et potentielt minefelt«
Med stigningen i antallet af skilsmisser er der også kommet en stigning i antallet af sammenbragte familier. De forskellige traditioner og høje forventninger kan føre til konflikter, men med de nye familiemedlemmer kommer også muligheden for at gentænke julen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her