Int. fodbold

Svenske eksperter frygter, at Zlatan Ibrahimovic ikke kommer tilbage fra knæskade

Manchester United-stjernen faldt til jorden og tog sig til det højre knæ i torsdagens Europa League-kamp.

Ibrahimovic efter skaden er sket. Foto: AP/Dave Thompson

Det lignede den type duel, som Zlatan Ibrahimovic altid vinder. En høj bold i luften, der bliver taget ned med brystet og et sekund senere ligger på svenskerens ene støvle. Men i overtiden af de første 90 minutter i torsdagens Europa League-kvartfinale mod Anderlecht, faldt Ibrahimovic i stedet selv til jorden og tog sig med det samme til det højre knæ, der var blevet overstrakt i landingen.

Den 35-årige angriber har aldrig tidligere haft en knæskade i sin imponerende karriere. Det ligner det, at han skal kæmpe med nu.

»Jeg har ikke en god fornemmelse af nogen af skaderne. Jeg vil gerne være optimistisk til det sidste, men er det ikke,« sagde United-manager José Mourinho efter kampen med henvisning til både Marcos Rojo og Ibrahimovic, som begge blev skadet.

United og Ajax klar til Europa League-semifinaler efter sene scoringer

En hård udmelding, der alligevel blev overgået i ekspertstudiet hos svenske Kanal 9, der viste kampen.

»Zlatan modtager mange slag i løbet af en kamp, men jeg har aldrig set ham have så ondt, som han havde der. Jeg tænkte med det samme på korsbåndet,« sagde Ibrahimovic' tidligere holdkammerat fra det svenske landshold, Anders Svensson.

Dave Thompson

Tidligere FCK-træner Hans Backe var helller ikke for optimistisk over, hvad han havde set.

»Er der tale om korsbåndet, venter der ham en skadespause mellem otte og 12 måneder. Det virker tvivlsomt, om han komme tilbage på banen efter det,« sagde Hans Backe.

Den svenske journalist og forfatter til bogen "I hovedet på Zlatan", Simon Bank, var ligesom Hans Backe ikke for optimistisk, da han så Ibrahimovic' skade.

»Han må gå med mørke tanker. Er det så slemt, som det så ud, venter der en lang genoptræningsperiode. Han bliver 36 år til efteråret, han har aldrig været ude i lang tid med en skade, han har aldrig haft en knæskade, så det ser ikke godt ud,« siger Simon Bank til norske VG.

Mourinho: Europa League-triumf kan gøre sæsonen perfekt

Opgøret mellem Manchester United og Anderlecht endte 2-1 efter forlænget spilletid og Ibrahimovic' skade. Dermed er Manchester-klubben for første gang at finde blandt de sidste fire hold i Europa League.

Zlatan Ibrahimovic' kontrakt med Manchester United udløber med udgangen af juni. Det er ikke blevet meldt ud, om han forlænger tilværelsen i England eller drager mod Los Angeles Galaxy, som det har været rygtet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her