Int. fodbold

United og Ajax klar til Europa League-semifinaler efter sene scoringer

Både Ajax og Manchester United vandt efter forlænget spilletid.

Manchester Uniteds Marcus Rashford fejrer sin scoring i Europa League-opgøret mod Anderlecht. Foto: Dave Thompson/AP

Manchester United har haft blikket rettet stift mod finalen i Europa League i Stockholm i nogen tid.

Torsdag aften hang turen til den svenske hovedstad dog i en tynd tråd, da United skulle helt ud i forlænget spilletid, før Marcus Rashford holdt liv i finalehåbet med sin scoring til 2-1 mod Anderlecht.

Det blev også resultatet af det andet kvartfinaleopgør, og dermed er Manchester United med en samlet 3-2-sejr klar til semifinalen i turneringen, hvor vinderen får en plads i Champions League.

Manchester United lagde hårdt ud ved at komme foran 1-0 efter ti minutter.

Marcus Rashford fandt Henrikh Mkhitaryan, som inde i feltet sparkede bolden i mål, men Anderlecht kom til fadet efter lidt over en halv time.

19-årige Youri Tielemans trykkede af på kanten af feltet, og bolden tog overliggeren og endte hos Sofiane Hanni, der udlignede til 1-1, som netop ville give forlænget spilletid.

Sådan gik det, men United måtte dog sige farvel til topscorer Zlatan Ibrahimovic, ni minutter før den ordinære spilletid var slut.

Den svenske stjernespiller måtte lade sig udskifte med Anthony Martial, med hvad der lignede en skade i højre knæ.

I det 106. minut lykkedes det så for Marcus Rashford at udnytte et oplæg fra Marouane Fellaini og sparke United på 2-1.

Hos Ajax var Lasse Schöne tilbage efter karantæne i det første opgør mod Schalke 04, som Ajax vandt 2-0. Schöne begyndte på banen i Tyskland, mens Kasper Dolberg blev skiftet ind efter 61 minutter.

Det var dog Leon Goretzka, der bragte Schalke foran 1-0 efter 53 minutter.

Ajax kunne ikke modstå tyskerne, og blot tre minutter senere blev det 2-0. Et indlæg endte hos Guido Burgstaller, der sørgede for at udligne til 2-2 i den samlede stilling.

Ajax-spilleren Nick Viergever scorer mod FC Schalke 04. Foto: Martin Meissner/AP

Ajax-spilleren Joël Veltman fik sin anden advarsel i det 80. minut, og gæsterne var reduceret til ti mand inden den forlængede spilletid.

Her scorede Daniel Caligiuri til 3-0 efter 101 minutter, og det lignede, at Schalke var videre, inden Ajax' Nick Viergever sikrede den forløsende reducering efter 111 minutter.

Amin Younes lukkede kampen med sin scoring i 120. minut.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her