Int. fodbold

Håndsrækningen udeblev, da FC København tromlede over Club Brugge

FC København gjorde det nødvendige og fik en flot skalp i Brugge, men kvalifikationen til ottendedelsfinalerne i Champions League glippede.

FC København-spillerne fejrer, at Mathias ”Zanka” Jørgensen har scoret holdets andet mål i opgøret mod Club Brugge. Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP

Det kræver både dygtighed og en anselig mængde held for et undertippet dansk klubhold at sikre sig en plads blandt Europas 16 bedste.

Den førstnævnte ingrediens manglede på ingen måde for FC København, da de onsdag aften endnu en gang understregede, at de netop nu er Club Brugges skrækmodstander i Europa.

FCK-profiler godkender solid Champions League-kampagne

En solid 2-0-sejr blev det til FC København, der kampen igennem var ovenpå mod Brugge, der sammenlagt har tabt de seneste to kampe med 6-0 til de danske mestre.

Men de belgiske mestre har ikke kun haft det svært mod FCK. Med fem nederlag i lige så mange kampe var deres rolle i europæisk fodbold allerede udspillet inden aftenens opgør, og derfor havde de belgiske værter og cheftræner Michel Preud’homme gjort plads til en lang række spillere, der normalt nyder en status som bænkevarmer for det belgiske mesterhold.

2-0 efter et kvarter

En af dem var den 23-årige forsvarsspiller Brandon Mechele, der efter otte minutter fik en uheldig hovedrolle foran eget mål. Et frispark slået af Ludwig Augustinsson blev rettet af, inden bolden ramte Mechele på maven og trillede ind i Brugge-målet til stor jubel for de 1.300 medrejste FC København-tilskuere.

Ståle Solbakken havde inden kampen proklameret, at holdet ville angribe kampens indledning med ro og tålmodighed. Alligevel viste måltavlen i Belgien 0-2, inden de første 15 minutter var passeret. Endnu en gang – og for fjerde gang i løbet af de to holds indbyrdes opgør – var det en dødbold, der ledte til scoringen.

Et præcist og indadskuret hjørnespark fra Ludwig Augustinsson blev mødt af Mathias ”Zanka” Jørgensens pandebrask, der kunne heade FC København på sikker sejrskurs.

Og mens spillerne kunne samles i en klynge og juble optimistisk med hinanden, var jubelbrølet fra de gæstende FCK-tilhængere ikke så gennemtrængende som ved det første mål. De havde allerede registreret, på deres telefoner eller igennem sidemanden, at det næppe ville være i aften, heldet var deres side.

Og så er vi ved den anden ingrediens i opskriften på dansk klubsucces i Europa.

Slut før pause

For heldet var der bare ikke. Udover de tre point skulle FC København også håbe på en håndsrækning fra Leicester, der i den anden kamp i gruppen på udebane skulle tage et point fra Porto, der førte med to point ned til FCK. Sådan gik det ikke. Først blev det 1-0, så 2-0 og til sidst 3-0 inden første halvleg var omme.

Om det var noget, Ståle Solbakken fortalte sine spillere i pausen, skal være usagt.

Men FC København-mandskabet lignede ikke det samme, der indledte kampen. Holdet havde fortsat overhånden i de fleste dueller mod et usammenhængende Brugge-mandskab, men det var, som om der var blevet skruet ned for blusset.

Tre FC København-profiler spillede sig til et 10-tal

En spiller, der til gengæld havde meget at spille for denne aften, var den serbiske angriber Andrija Pavlovic.

Den serbiske angriber har ikke scoret et mål for FCK siden kampen mod Brøndby i august måned, og derfor burde han være sulten efter lidt oprejsning på et hold, hvor kollegerne Andreas Cornelius og Federico Santander udgør den vanlige angrebsbastion.

Næststørste pointsamling

Kampen bød ikke på flere store chancer eller øjeblikke, der retfærdiggør at blive nedfaldet i et referat. Det skulle lige være de medrejsende FCK-tilskueres lange og dedikerede hyldest til holdets anfører, Thomas Delaney, der efter otte års tro tjeneste spillede sin sidste Champions League-kamp for FCK inden skiftet til Werder Bremen til nytår.

Dermed står FC København tilbage med ni point i sin Champions League-gruppe, to point mindre end FC Porto, der på bekostning af de danske mestre kan se frem til mere Champions League-fodbold i foråret.

"Realistisk" Toutouh: Vi kan vinde Europa League

FC København kan derimod se tilbage på flotte takter i den europæiske mesterholdsturnering, der resulterer i den næststørste pointsamling i klubbens historie, kun overgået af det den historiske 2010/11-kampagne, der kulminerede med en ottendedelsfinale mod Chelsea.

Vi må vente lidt endnu på, at et dansk hold igen når så langt.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her