Int. fodbold

Den kinesiske fodboldklub Guangzhou Evergrande er verdens mest værdifulde klub med en værdi på 23 mia. kr.

Med en markedsværdi på knap 23 mia. kr. er den kinesiske fodboldklub Guangzhou Evergrande verdens mest værdifulde og overhaler dermed Manchester United.

Den kinesiske fodboldklub Guangzhou Evergrande er omkring 23 mia. kr . værd og dermed verdens mest værdifulde. Her fejrer holdet sin sejr i Asiens udgave af Champions League. Foto: China Photo/AP

Med en markedsværdi på rundt regnet 23 mia. kr. kan den kinesiske fodboldklub Guangzhou Evergrande kalde sig verdens mest værdifulde, og dermed overtager klubben førstepladsen fra Manchester United, hvis handelsværdi på New Yorks aktiebørs er sat til omkring 16 mia. kr.

Forklaringen på, at Guangzhou Evergrande lige pludselig ligger i toppen over de mest værdifulde klubber skyldes, at en netop overstået aktieudvidelse på børserne i Kina solgte så godt, at klubbens værdi efter handlen landede på 23 mia. kr.

Hvis man inddrager ikke børsnoterede fodboldklubber vurdere erhvervsmagasinet Forbes Magazines, at Real Madrid har en markedsværdi på 22 mia. kr., mens de evige konkurrenter fra FC Barcelona har en værdi på 16 mia. kr.

Hvis man sammenligner på evnen til at tjene penge, så ligger Guangzhou Evergrande fortsat et stykke efter Manchester United, som i løbet af de seneste tre år har tjent 2,7 mia. kr., mens kineserne blot har formået at tjene 414 mio. kr.

Guangzhou Evergrande har vundet fem kinesiske mesterskaber i træk, siden klubben blev overtaget af ejendomsmastodonten Evergrande Group, som ejer 60 pct. klubben. Hertil kan tilføjes to mesterskaber i Asiens udgave af Champions League.

Den kinesiske klub er kendt for at købe dyrt ind på spillermarkedet og for at hente toptrænere fra øverste hylde. I januars transfervindue blev den colombianske angriber Jackson Martinez hentet for 313 mio. kr. fra Atletico Madrid.

På trænersiden har den tidligere italienske landstræner Marcello Lippi, som vandt VM med Italien i 2006, stået i spidsen for Guangzhou Evergrande. Holdets nuværende træner er brasilianeren Luiz Felipe Scolari, som vandt VM med Brasilien i 1994 i USA.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her