*

Int. fodbold

Terrormistanke kan betyde, at kampe ved EM i Frankring bliver flyttet med få timers varsel eller spilles uden tilskuere

Det europæiske fodboldforbund, uefa, oplyser, at man ved EM i Frankrig er klar til at flytte kampe eller spille for lukkede døre, hvis der er mistanke om terrorhandlinger

Christophe Ena

Når EM i fodbold bliver spillet i Frankrig fra den 10. juni og frem til finaledagen den 10. juli, har sikkerheden højeste prioritet.

 Uefas turneringsdirektør, Martin Kallen, siger til den tyske avis Bild, at man har udarbejdet planer for at flytte kampe til andre spillesteder i Frankrig eller helt aflyse planlagte kampe, hvis der opstår tvivl om sikkerheden, eller der er mistanke om konkrete terrortrusler.

Ifølge Martin Keller har fodboldorganisationen udarbejdet en beredskabsplan i samarbejde med de franske myndigheder,

»Vi kan blive tvunget til at udsætte en kamp til næste dag eller måske til to dage efter det oprindelige spilletidspunkt. I bedste fald kan vi ændre på spilletidspunktet frem til tre timer, inden kampen skal spilles. Spørgsmålet bliver så, om det bliver med eller uden tilskuere, hvis kampen flyttes med så kort varsel,« siger Martin Keller i et interview i Bild, som blev bragt onsdag.

Han siger, at hvis Uefa beslutter sig for at ændre i kampprogrammet med meget kort varsel, får fodboldfans ikke mulighed for at ændre på deres hotelbestilling eller nå at komme ind til kampen, inden den fløjtes i gang.

Sikkerhedsniveauet i Frankrig i forbindelse med store arrangementer er i forhøjet beredskab efter terrorangrebene i landet den 13. november 2015. Her blev 130 mennesker dræbt og 433 såret, da terrorister angreb flere steder i den franske hovedstad.

Terrorangrebene i Paris blev indledt ved en eksplosion i nærheden af fodboldstadion Stade de France, mens Frankrig og Tyskland spillede en venskabskamp. Eksplosionen kunne høres inde på stadion og i direkte tv. Få minutter senere sprængte en anden terrorist sig i luften og derefter en tredje. Udover de tre gerningsmænd mistede en person livet ved angrebene udenfor det franske nationalstadion.

Ved EM spilles åbningskampen på Stade de France med plads til omkring 81.000 tilskuere, hvor værterne fra Frankrig møder Rumænien.

Finalen spilles samme sted den 10.juli.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport

Disse 11 har løftet ligaen

I disse dage spiller Superligaen færdig for i år, mandag aften tager Randers FC mod FC Midtjylland i årets sidste kamp, inden de 14 klubber går på ferie og lader op til januars hårde grundtræning og jagten på forstærkninger.
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her