*

Int. fodbold

Dansk milliardær vil købe verdens ældste fodboldklub

Notts County i England er til salg. Og der er dansk interesse.

En ukendt dansk milliardær har angiveligt vist interesse for den engelske fodboldklub Notts County – der er verdens ældste.

Det skriver den lokale avis, Nottingham Post.

Notts County blev sat til salg af bestyrelsesformand, Ray Trew, der har ejet klubben i seks år, efter at klubbens fans sang slagsange om, at han skulle gå af pga. dårlige resultater.

»Det er ikke fordi, at jeg ikke kan klare en udfordring, men når min familie udsættes for grimme, hjernedøde sange – både personligt og fra tastaturkrigerne – så bliver jeg nødt til at lave ændringer,« skriver Ray Trew i et åbent brev til supporterne.

Trew har allerede en britisk køber, men der er flere interesserede.

Ifølge Nottingham Post har den danske milliardær – og man må formode, at man skal over 10 mia. danske kr. for at få den titel i engelsk presse – afholdt samtaler med Trew.

Ray Trew købte klubben for 1 pund og det menes, at han vil have 8-10 mio. pund for klubben, der spiller i League Two. Med købet overtog Ray Trew dog også en gæld på 1,5 mio. pund.

Notts County Football Club blev grundlagt i 1862, mens selvom man kom først, har man ikke nødvendigvis vundet flest medaljer.

Klubbens eneste topplacering var, da den i 1894 vandt FA Cuppen.

Klubben er dog også kendt for en anden kuriøs detalje: Da Juventus fra Italien i sin tid skulle have spilledragter, blev det et britisk medlem fra bestyrelsen, der fik opgaven. Han kom fra Nottingham, og gennem hans kontakter endte Juventus med at få en sending af de sort-hvide-trøjer, som den berømte italienske klub spiller i i dag.

Juventus' Luca Toni fejrer en scoring, som faldt da klubben indvidede et nyt stadion i 2011. Notts County var modstanderen - der af gode grunde måtte spille i udebanedragten. Foto: Massimo Pinca/AP

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her