Int. fodbold

Danmarks foretrukne kandidat bliver præsident i Fifa

Gianni Infantino slog forhåndsfavoritten sheik Salman i kampen om præsidentposten i Fifa i de næste tre år.

Gianni Infantino - er valgt til posten som præsident for Fifa. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Det bliver dansk fodbolds foretrukne mand, der i de kommende år sætter sig på magten i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Blå bog
  • Navn: Gianni Infantino
  • Født: 23. marts 1970
  • Fødeland: Schweiz
  • Civilstand: Gift og far til fire børn
  • Uddannelse: Jura ved Universitet i Fribourg, Schweiz
  • Sprog: Italiensk, fransk, tysk, engelsk og spansk
  • Tidligere post: Generalsekretær i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa)

Uefa-karriere:

  • Ansat i Uefa i 2000, hvor han arbejdede med forskellige juridiske og kommercielle spørgsmål.
  • Gennem årene arbejdede han sig op gennem graderne. Først til direktør for den juridiske afdeling (fra 2004) og videre til vicegeneralsekretær (fra 2007) for til sidst at indtage posten som generalsekretær (fra 2009 til 2016).

Fifa-karriere:

  • Valgt som præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) den 26. februar 2016 med sejr allerede i anden valgrunde.

Kilder: Uefa.com.

Schweizeren Gianni Infantino blev fredag valgt til Fifas præsident på fodboldforbundets ekstraordinære kongres i Zürich.

Formand for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, havde på forhånd tilkendegivet, at han ville stemme på 45-årige Infantino, der lidt overraskende slog favoritten sheik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa fra Bahrain.

Fredagens valg blev en langstrakt affære på mere end fem timer, da ingen af præsidentkandidaterne i første valgrunde opnåede den påkrævede opbakning på to tredjedele af kongressens i alt 207 stemmer.

Det pegede dog Infantinos vej allerede fra begyndelsen, da generalsekretæren fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) opnåede 88 stemmer mod sheik Salmans 85 stemmer i første valgrunde.

På det tidspunkt stod det klart, at hverken prins Ali eller Jerome Champagne med sammenlagt 34 stemmer kunne blande sig. Den femte præsidentkandidat, Tokyo Sexwale, var allerede droppet ud.

I anden valgrunde var der nye regler, så nu var et simpelt flertal på minimum 50,1 procent af stemmerne nok til at tage præsidentposten.

Her tog Gianni Infantino 115 stemmer, mens sheik Salman måtte nøjes med 88. Dermed var schweizerens sejr hjemme.

Infantinos vej til topposten i Fifa blev banet sidste forår, da fodboldforbundet blev kastet ud i en krise af orkanstyrke, efter at flere Fifa-topfolk blev arresteret på grund af forskellige former for korruption.

DBU-formand vil holde nyvalgt Fifa-præsident til ilden

Krisen førte hurtigt til, at den daværende præsident, Sepp Blatter, trak sig, og senere er Blatter blevet suspenderet fra alle fodboldrelaterede aktiviteter i seks år.

Det er derfor et Fifa i knæ, som Gianni Infantino overtager.

Reformer stemt igennem før præsidentvalg i Fifa

Økonomien er elendig, da flere af fodboldforbundets kommercielle partnere ikke længere ønsker at blive forbundet med Fifa, og det kan tage mange år at rette op på det blakkede image.

Samlet set tog Fifa fredag sandsynligvis et skridt i den rigtige retning, da kongressen umiddelbart før præsidentvalget vedtog en række reformer, der skal dæmme op for fremtidig korruption.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her