Int. fodbold

David Abdul (hvem?) ved mere om fodbold end Lionel Messi

Afgivningen af stemmer ved Ballon d'Or er præget af kammerateri og politik.

Messi stemte på sin holdkammerater fra FC Barcelona. Foto: Valerino di Domenico/AP

David hvem?

David Abdul er anfører for Arubas fodboldlandshold og i modsætningen til mange andre, ramte han 100 pct. plet, da han stemte på, hvem der skulle vinde Ballon d’Or – prisen som 2015’s bedste fodboldspiller.

Han havde nemlig stemt på Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Neymar, i den rækkefølge som også blev det endelige resultat.

At han ramte plet er ikke helt usædvanlig – det er der også nogle stykker andre af de 499, der har gjort – men kigger man igennem stemmerne, der er blevet offentliggjort af Fifa, kan man se, at der er godt med politik og kammerateri i de afgivne stemmer.

Lionel Messi har i sin rolle som anfører for Argentina selv haft mulighed for at stemme, og han har brugt sin demokratiske ret på at stemme på sine holdkammerater i Barcelona; Suarez, Neymar og Iniesta – og altså helt undgået Ronaldo.

Ronaldo har til gengæld kun fundet plads til sine holdkammerater i Real Madrid; Karim Benzema, James Rodriguez og Gareth Bale.

Den argentinske landstræner Martino Gerardo har heller ikke turdet andet end at stemme på sine landsmænd; Messi, Sergio Agüero og Javier Mascherano, hvor sidstnævnte nok kan undre.

Lidt mere realistisk er den brasilianske landstræner, Carlos Dunga; Neymar, Messi og Ronaldo.

Hvert land har haft tre stemmeberettigede, landsholdets anfører, landstræneren og en udpeget journalist.

De danske stemmer kommer fra Daniel Agger, Morten Olsen og tipsbladets chefredaktør Troels Thøgersen.

Olsen og Agger stemte på Messi i Ballon d'Or-kåring

Daniel Agger: Messi, Ronaldo og Suarez

Morten Olsen: Messi, Neymar og Suarez

Troels Thøgersen: Messi, Suarez og Ronaldo

Se hele listen her

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her