*

Int. fodbold

En argentinsk troldmand er igen verdens bedste fodboldspiller

For femte gang vandt Lionel Messi den prestigefyldte Ballon d’Or. Ingen anden fodboldspiller har vundet mere end tre gange.

Lionel Messi havde valgt en noget mere traditionel smoking til årets prisuddeling i Schweiz end de foregående år. Foto: Valeriano di Domenico/AP

Lionel Messi er atter helt officielt verdens bedste fodboldspiller. Ved den stort anlagte uddeling af Fifas Ballon d’Or vandt FC Barcelona-spilleren prisen foran Real Madrids Cristiano Ronaldo og Messis egen holdkammerat Neymar.

Dermed udbyggede den lille argentiner sin egen rekord ved at modtage fodboldens ultimative individuelle hæder for femte gang i karrieren. I en alder af 28 år. Ingen anden fodboldspiller har prøvet at vinde samme pris mere end tre gange.

En unik statistik, der ikke alene forstærker argumentet for, at Messi er alletiders bedste med en fodbold.

Det bliver heller ikke mindre imponerende med tanke på, hvor god modstanden har været i kampen om Ballon d’Or.

BLÅ BOG: Ballon d'Or-vinderen Lionel Messi

Tag bare fodboldåret 2015 som eksempel. Her scorede Cristiano Ronaldo 57 mål og lagde op til yderligere 17 for Real Madrid og Portugal i 57 kampe. For stadigvæk ikke at vinde, men “kun” være blandt en af de tre finalister efter sine sejre i både 2013 og 2014.

På det traditionelle pressemøde inden kåringen var det da også som om, at Ronaldo med sin vanlige selvtillid til trods inderst inde godt vidste, hvordan landstrænere, landsholdsanførere og udvalgte sportsjournalister havde udfyldt deres stemmesedler.

»Det er ikke overraskende for mig, at Leo står med bedre chancer i dag end mig. Men jeg er stadigvæk med her af en god grund. Jeg ved dog godt, at vores situationer har været anderledes på et kollektivt niveau,« sagde Cristiano Ronaldo.

Ord, der givetvis var velvalgte af Real Madrid-stjernen. De rammer i hvert fald hovedet på sømmet, når det kommer til at skulle finde frem til en forskel i 2015 på den evige duel mellem ham selv og Messi.

Messi vandt fem titler inklusiv Champions League, den spanske liga og pokalturneringen med FC Barcelona. Cristiano Ronaldo vandt ikke noget med Real Madrid.

Olsen og Agger stemte på Messi i Ballon d'Or-kåring

Netop holdet var Lionel Messi heller ikke sen til at takke, da han efter halvanden times langtrukken venten ved arrangementet i Zürich kunne lægge hånd på sit femte Ballon d’Or-trofæ.

»Det er meget specielt for mig at være tilbage og vinde Ballon d'Or efter at sidde blandt tilskuerne og se Cristiano vinde de seneste år. Og det er også specielt at vinde den for femte gang. Jeg vil gerne takke mine holdkammerater, for uden dem ville det her naturligvis ikke været muligt,« sagde Lionel Messi.

En hæder han i modsætning til Cristiano Ronaldo de foregående år kunne modtage uden håndtryk og at skulle stå skulder ved skulder med de korruptionsanklagede Sepp Blatter og Michel Platini, der glimrede ved deres fravær.

Messi efter femte Ballon d'Or: Mere end jeg drømte om

Nyt var det også, at selve prisen ikke blev overstrålet af Messis eget farverige jakkesæt, som set ved de tidligere prisuddelinger. I år var der tale om et klassisk sort af slagsen.

Spørgsmålet er nu, hvor mange gange argentineren kan nå at komme til at stå i samme situation med den forgyldte fodbold imellem hænderne i de kommende år. Fodboldkyndige stemmer i Europa havde før Ballon d’Or peget på, at 2015 kunne være det sidste af slagsen. Skaderne er blevet det flere, og særligt Neymar ligner en mand, der både har alderen og evnerne til at blive Lionel Messis arvtager. Men for nu er det fortsat en lille argentinsk troldmand, der både på banen og af titel kan kalde sig verdens bedste fodboldspiller.

Alle tre nominerede til Ballon d’Or blev naturligt også udnævnt til at være blandt de 11 bedste spillere, der udgjorde årets hold. Titlen som årets bedste kvindelige fodboldspiller gik til Carli Lloyd fra USA.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her