Annonce
Int. fodbold

Fanformand forsvarede kontroversielt banner

FC Midtjylland har selv taget skarp afstand fra fanklubs banner.

Det kontroversielle banner blev ikke den eneste skuffelse for FCM, der måtte se sig slået på hjemmebane af Malmø FF. Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix

Flere FC Midtjylland-fans havde til torsdagens kamp mod Malmø FF medbragt en noget kontroversielt banner, der ikke just faldt i god jord hos fodboldklubben. Formanden for FC Midtjyllands fanklub Black Wolves, Claus Kejlstrup kan dog ikke helt forstå, hvorfor banneret generer så megen opmærksomhed. Han siger til TV 2 Sport, at banneret var svar på tiltale.

»Der var ikke noget, der gik over stregen efter min smag. Når de kommer med noget mod os, så må de også være klar på, at der kommer noget tilbage. Det var svar på tiltale. De havde et banner, da vi var derovre, hvor der stod noget med Football Club-epidemi « siger Claus Kejlstrup til TV 2 SPORT.

Dansk Malmö-profil: Fodbolden sejrede mod FCM

Banneret blev heller ikke populært hos Malmøs fans, der på twitter stærkt kritiserede FCM for banneret. Flere danske fodboldfans stemte da også i, og kaldte teksten for racistisk.

Kort efter kampen var FC Midtjylland officielt ude for at tage afstand fra banneret, der bar skriften »I MORGEN ER I ATTER IMMIGRANTER I JERES EGEN BY«.

»FC Midtjylland tager tager stærk afstand fra det banner, der blev vist på tribunen kort før anden halvleg. Det står som en kontrast til alle de værdier, vi som klub står for,« skrev FC Midtjylland på twitter.

FC Midtjylland tager afstand fra banner i Europa League-opgør

Claus Kejlstrup forklarer også til TV 2, at det var en mindre gruppe fans, der stod bag banneret. Han beskrev dem som havende "lidt for meget tid".

»Det er en reference til, at Skåne har været dansk i gammel tid. Det er ikke noget, man skal lægge så meget i,« sagde Claus Kejlstrup til TV 2 Sport.

Malmø vandt kampen 2-0 og FCM misser derved deltagelse i gruppespillet i Europa League.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her