Annonce
Int. fodbold

Skarpe Malmö sendte FC Midtjylland ud af Europa League

FCM misbrugte flere store muligheder, da holdet torsdag røg af Europa League med et 0-2-nederlag til Malmø.

Malmö FF vandt sammenlagt 4-2 i playoffkampene. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland går glip af deltagelse i gruppespillet i Europa League.

Det stod klart torsdag, da midtjyderne hjemme tabte 0-2 i den anden playoffkamp mod Malmö FF.

Det var en duel mellem de svenske og danske mestre, og resultatet betød, at svenskerne bookede billet til gruppespillet med en samlet 4-2-sejr.

Malmös tre danske spillere Anders Christiansen, Lasse Nielsen og Søren Rieks spillede alle hele kampen for svenskerne.

FCM havde en håndfuld store chancer i opgøret, men kendte ikke sin besøgelsestid, mens svenskerne omvendt viste stor skarphed i et intenst opgør med mange dueller og frispark.

Med 2-2 i det første opgør i Sverige for en uge siden, var Malmö presset fremad banen, mens FCM kunne spille mere afventende fra start.

Det gjorde hjemmeholdet dog ikke. Efter en lige start tilspillede midtjyderne sig også et par pænt store chancer, inden svenskerne efter 32 minutter slog til på den første mulighed i opgøret.

Efter kvikt svensk spil tabte FCM’s venstreback Marc Dal Hende en duel i feltet, og så trillede angriberen Marcus Antonsson gæsterne foran fra tæt hold.

Bagud 0-1 åbnede FCM anden halvleg aggressivt, og efter indskiftninger af de fysisk stærke angribere Paul Onuachu og Mayron George havde midtjyderne tre store chancer.

Paul Onuachu og stopperen Bubacarr Sanneh ramte forbi målrammen med hver sit hovedstød, og anfører Jakob Poulsen ramte indersiden af stolpen direkte på frispark.

Det gyldne periode blev ikke omsat til et mål, og herefter fik Malmö plads til flere chancer i den midtjyske jagt på et mål.

Efter 79 minutter gav det pote, da Malmö-kaptajn Markus Rosenberg fra kanten af feltet sparkede bolden i nettet til 2-0.

Midtjyderne manglende både tro og evner til at svare tilbage i slutfasen, og dermed trak de det korteste strå i det nordiske stormøde.

FC København er klar til Europa League-gruppespil efter straffedrama

Det er 12. gang i FC Midtjyllands 19-årige historie, at klubben deltager i de europæiske turneringer, og kun én gang har klubben spillet sig videre til et gruppespil.

Det var i 2015/16-sæsonen, hvor FCM spillede sig videre til knockoutfasen i Europa League og tabte med samlet 3-6 til Manchester United i 16-delsfinalerne.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her