Annonce
Int. fodbold

FC København er klar til Europa League-gruppespil efter straffedrama

Andreas Cornelius brændte i straffesparkskonkurrencen mod FC København, der slog Atalanta ud.

For 12. gang på 13 år er FC København klar til et europæisk gruppespil.

Det står klart, efter at holdet torsdag besejrede italienske Atalanta i et højdramatisk opgør, der måtte ud i både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Efter mere end to timers dødvande kunne jublen bryde løs i Parken.

Danske Andreas Cornelius blev en af skurkene for Atalanta, da han brændte det femte og sidste spark for gæsterne, hvorefter forsvarsspilleren Denis Vavro satte den afgørende scoring i nettet.

FCK vandt dermed straffesparkskonkurrencen 4-3.

Med 0-0 i første opgør var alt lige forud for returopgøret, men modsat kampen Italien var FCK langt bedre med i Parken, hvor Ståle Solbakkens tropper kampen igennem formåede at byde de italienske gæster godt op til dans.

Brøndby er færdig i Europa League efter ny øretæve

Viktor Fischer fik første tilbud, da han efter ni minutter vendte rundt i feltet og fik afsluttet, men Atalanta-keeper Pierluigi Gollini diskede op med en fornem redning.

Det var dog gæsterne, der var farligst i første halvleg, og offensivspilleren Mario Pasalic fik to gange chancen for at sende Atalanta i front, men begge gange stod FCK-keeper Jesse Joronen flot i vejen.

Det svingende kampbillede fortsatte efter pausen, hvor gæsterne sendte danske Andreas Cornelius ind til et gensyn med sin tidligere hjemmebane.

Angriberen kunne dog heller ikke finde vej til målet i en anden halvleg, hvor Alejandro Gómez frisparksforsøg var tættest på, men heldigvis for danskerne stod stolpen i vejen for midtbanespilleren i det 60. minut.

FC Midtjylland går glip af Europa League-gruppespil

Spændingen forblev derfor intakt mod slutfasen, og selv om begge hold jagtede føringen, måtte kampen ud i forlænget spilletid.

Her fik Nicolai Boilesen FCK's største chance efter 100 minutter, men venstrebacken misbrugte muligheden, da et indlæg endte for fødderne af ham.

I stedet måtte der en straffesparkskonkurrence til for at finde en afgørelse, og her trak FC København til slut det længste strå.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FCK
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her