Annonce
Int. fodbold

Bendtner-scoringer afværgede overraskende Rosenborg-exit

Rosenborg var tæt på at blive sendt ud af Champions League-kvalifikationen, men det ændrede Bendtner på.

Foto: Ole Martin Wold/Ritzau Scanpix

Rosenborg havde kniven for struben før onsdagens returopgør mod islandske Valur i Champions League-kvalifikationen.

Men med hjælp fra to scoringer af Nicklas Bendtner vandt Rosenborg på dramatisk vis 3-1 og gik samlet videre til anden kvalifikationsrunde med 3-2 efter de to kampe.

Bendtner scorede to mål på straffespark. Det sidste få minutter før tid.

Rosenborg havde også anfører Mike Jensen med i opgøret, mens Valur gav spilletid til de to danskere Tobias Thomsen og Patrick Pedersen. Sidstnævnte fik rødt kort i slutminutterne.

Bendtner åbnede scoringen for Rosenborg efter en målløs første halvleg. I det 55. minut satte han et straffespark i nettet til 1-0.

Det var en stor lettelse for det norske mesterhold, der for en uge siden tabte 0-1 i det omvendte opgør.

Lidt senere i anden halvleg sørgede Anders Trondsen så for 2-0, da han pandede bolden i mål.

Valurs Kristinn Freyr Sigurdsson fik reduceret på straffespark fem minutter før tid, og islændingene lå pludselig til at gå videre på reglen om udebanemål. Men til allersidst fik Rosenborg sit andet straffespark, og igen kvitterede Bendtner med en kasse.

I anden kvalifikationsrunde venter en på papiret hårdere modstander i skotske Celtic, som onsdag slog Alashkert FC fra Armenien ud.

Celtic vandt første kamp 3-0 på udebane i sidste uge og gentog onsdag bedriften på eget græs trods en tidlig udvisning til Jozo Simunovic. Samlet blev det derfor 6-0 til Celtic.

Det danske mesterhold, FC Midtjylland, indtræder i anden kvalifikationsrunde, som spilles 24./25. juli og 31. juli/1. august.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Mad kan sænke blodtrykket lige så godt som medicin
Vidste du, at du kan købe dig til et sundt blodtryk i et helt almindeligt supermarked? Hvad du konkret skal spise for at få et forhøjet blodtryk ned på fredeligt niveau, giver to danske læger svaret på i en ny bog, baseret på den nyeste forskning. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her