Int. fodbold

Russerne kommer med ungt hold: Det er lidt imponerede

Der er kun få gengangere fra det hold, som vandt OL-guld for Rusland i 2016.

Oldenburg

For godt et år siden vandt Rusland OL-guld.

Det er dog et helt andet hold, der fredag aften venter på de danske spillere. Der er kun en håndfuld spillere med ved VM som vandt OL-guld. Der er en ny generation på vej.

Alligevel har holdet vundet alle kampe indtil videre ved dette mesterskab.

»Det er lidt imponerende. Da jeg så holdet var der ikke så mange jeg kendte, men der var nogle, som jeg så sidste sommer til U-VM. De er med nu. Jeg ved, at de er dygtige spillere, men at de leverer på så højt et niveau, er jeg meget imponeret over,« siger Landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Normalt står Rusland godt til Danmark.

»Den fysik og den måde vi dækker op på har ligget ok til den måde de spiller på. Men Rusland borger for kvalitet. Det er et væsentligt yngre hold end sidste år, så dette er nye og spændende spillere, men det er et godt hold, det er der ingen tvivl om,« siger landstræneren.

Danmark er sikker på at komme i 1/8-finalen uanset resultatet, og derfor kan det komme på tale at spare nogle spillere, hvis enkelte er ved at brænde helt ud.

»Hvis nogen af spillerne er i tvivl om, hvor meget energi de vil have i ottendedelsfinalen, så giver det ikke mening at spille mod Rusland. Det gør det ikke, hvis de så er fuldstændig flade i ottendedelsfinalen, hvor vi måske står overfor eksempelvis Holland,« siger landstræneren.  

Danmark vil dog gå målrettet efter sejren.

En dansk sejr betyder formentlig, at Norge og Danmark tidligst kan brage sammen i finalen på næste søndag. Det sker, hvis både Norge og Danmark vinder sin gruppe.

»Vi vil gerne tage førstepladsen i vores gruppe og undgå Norge i en eventuel kvartfinale og semifinale,« siger Klavs Bruun Jørgensen.

Kampen mellem Danmark og Rusland spilles fredag kl. 20.30.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her