Int. fodbold

Veteran-målmand vandt pris foran Ronaldo og Messi

Den mangeårige Real Madrid-målmand Iker Casillas henviste Ronaldo og Messi til de sekundære placeringer i kampen om fodboldprisen "Golden Foot".

De seneste to vindere af "Golden Foot" i et billede. Gianluigi Buffon, der vandt i 2016, til venstre og dette års vinder Iker Casillas til højre. Foto: Paulo Duarte/AP

Der er få priser i fodboldverdenen, som Messi og Ronaldo endnu ikke har stående i deres bugnende pokalskabe. Men prisen "Golden Foot", der hvert år gives til spillere over 29 år, har hverken Ronaldo eller Messi endnu formået at vinde.

Således heller ikke i år, hvor den spanske målmand Iker Casillas i går blev hyldet som vinder af prisen, mens Ronaldo og Messi "blot" indtog henholdsvis anden og tredjepladsen.

Prisen gives til en aktiv erfaren spiller som en anerkendelse for spillerens præstationer og spillerens personlighed. Vinderen findes ved en offentlig afstemning, og det er kun muligt at modtage "Golden Foot" en gang i sin karriere.

Prisen har været givet siden 2003, hvor den legendariske italienske angriber Roberto Baggio vandt prisen som den første. Casillas er dermed den 15. vinder af "Golden Foot".

»Jeg har ærlig talt været meget heldig, siden jeg begyndte min karriere. Jeg er taknemmelig for sporten, som har givet mig meget glæde og en del sorg – men jeg vil huske de gode minder,« sagde Casillas ifølge Reuters efter at have modtaget prisen.

Den 36-årige Porto-målmand, der har vundet både EM og VM med Spanien samt Champions League i løbet af sin lange karriere i Real Madrid, fik med prisen sit håndaftryk placeret langs havnepromenaden i Monaco, hvor de tidligere vindere også har deres fod- eller håndaftryk udstillet, alt afhængig af, om de er/var markspillere eller målmænd.

Forrige år var det ligeledes en rutineret målmand, der vandt prisen, da Gianluigi Buffon igen henviste Messi og Ronaldo til de sekundære placeringer.

Andre nominerede til årets pris var: Luis Suarez, Arjen Robben, Manuel Neuer, Sergio Ramos, Thiago Silva, Yaya Touré og Andrea Pirlo.

Udover kåringen af Casillas blev de tidligere spillere Marcel Desailly, Roberto Mancini, Oliver Kahn, Michael Owen og Li Ming ved samme lejlighed udnævnt til "legender", der ikke selv nåede at vinde "Golden Foot".

Tidligere vindere

År

Spiller

Klub

2003Roberto BaggioBrescia
2004Pavel NedvedJuventus
2005Andriy ShevchenkoMilan
2006RonaldoReal Madrid
2007Alessandro Del PieroJuventus
2008Roberto CarlosFenerbahce
2009RonaldinhoMilan
2010Francesco TottiRoma
2011Ryan GiggsManchester United
2012Zlatan IbrahimovicPSG
2013Didier DrogbaGalatasaray
2014Andres IniestaBarcelona
2015Samuel Eto'oAntalyaspor
2016Gianluigi BuffonJuventus
2017Iker CasillasPorto
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her