Brøndby har penge til tre år

Et budgetteret underskud på op til 170 mio. kr. tærer på egenkapitalen i Brøndby.

Artiklens øverste billede

Brøndbys kvartalsrapport bød på lidt af en overraskelse, da et budgetteret underskud på 40 mio. kr. blev øget til 160-170 mio. kr. før skat.

Hovedparten af underskuddet skal dog findes i nedskrivning af aktiver, hvor der er foretaget en regnskabsmæssig nedskrivning af stadion og kontraktrettigheder på i alt 121 mio. kr.

Men det efterlader også vestegnsklubben med et øget underskud på driften på op mod 49 mio. kr. - altså op til 9 mio. kr. mere, end ved den sidste regnskabsfremlæggelse.

"Vi får en lavere egenkapital, og vores værdi af især Brøndby Stadion bliver markant lavere, men det vigtige i denne forbindelse er at understrege, at vores kapital- og likviditetsredskab er tilstrækkeligt til at bringe os frem til 2017, når vi forventer at have ligevægt," siger Brøndby IF's administrerende direktør, Jesper Jørgensen, til Jyllands-Posten.

Hvad betyder det, at forretningen bliver så meget mindre?

"Det er forkert at sige det sådan. Uanset nedskrivningen sælger vi det samme antal sponsorater og antal merchandise. Der kommer lige mange tilskuere, så hele den primære drift er uændret."

Men egenkapitalen er jo størrelsen på forretningen, og den bliver markant mindre?

"Det er rigtigt, men egenkapitalen er på cirka 94 mio. kr., og det er en markant egenkapital for en fodboldklub, og det er solidt nok til at bringe os frem til 2017. Vi har ikke behov for at låne penge. De 94 mio. kr. i egenkapital er rigelige til at føre vores planer ud i livet."

Salg af spillere

Brøndbys vej frem mod en sund forretning i 2017 er at øge omsætningen samt sælge spillere.

Egenkapitalen var efter årsresultatet 2013 på 233,6 mio. kr.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen