Brian Steen Nielsen fyret i AGF

Efter tre nedrykninger er sportschefen blevet fyret, mens AGF-direktør har opsagt sin stilling.

Artiklens øverste billede

Så gik den ikke længere for AGF's sportschef, Brian Steen Nielsen og direktør Jan Christensen.

AGF har netop sendt en selskabsmeddelelse til Fondsbørsen, hvori det fremgår, at Brian Steen Nielsen er blevet fyret, mens Jan Christensen selv har valgt at forlade sin stilling. Afstemning

"Det er beklageligt, at vores veje skal skilles. Jan Christensen og Brian Steen Nielsen har begge arbejdet hårdt og forbilledligt for både virksomhed og fodboldklub. Samtidig må vi erkende, at klubben er i en historisk vanskelig tid, derfor skal der også nye øjne og kræfter til. Vi har en klub og et opland, som bør have forudsætningerne til en placering i toppen af dansk fodbold," siger Lars Fournais, bestyrelsesformand i Aarhus Elite A/S i pressemeddelelsen.

Direktør fortsætter i en periode

Brian Steen Nielsen fratræder øjeblikkeligt, mens Jan Christensen fortsætter som adm. direktør, indtil den nye ledelse tiltræder. Han vil i en periode også fungere som rådgiver for den nye ledelse.

"Nedrykningen af AGF til 1. division kræver handling og vil medføre store ændringer i virksomheden, ikke kun på ledelsesplan. Vi har i bestyrelsen i længere tid arbejdet med det scenarie, at endnu en nedrykning desværre var en mulighed. Vi præsenterer inden længe planen for AGF’s turnaround, der for det første skal få os tilbage i Superligaen efter næste sæson, og for det andet skal skabe grundlaget for, at vi kan bevæge os tilbage mod toppen af dansk fodbold, hvor vi bør høre hjemme," siger Lars Fournais.

Tre nedrykninger

Brian Steen Nielsen blev ansat som sportschef i AGF i 2005, og allerede året efter rykkede AGF ned.

På det tidspunkt havde AGF flirtet med nedrykningsstregen i knap 10 år, og Brian Steen Nielsen fik til opgave at opbygge klubben og talentarbejdet fra ny.

Efter en hurtig succesfuld oprykning etablerede AGF sig i Superligaen de efterfølgende år, men i 2010 kom endnu en nedrykning.

I denne sæson spillede AGF 11 kampe i streg uden at få point, og det har tilsyneladende tæret så meget på tiltroen til sportschefen, at han ikke kunne overleve endnu en nedrykning.

Ledelsens ansvar

Da presset blev størst meldte Brian Steen Nielsen ud, at han ikke ville gå selv. Jan Christensen har hele tiden sagt, at den svage indsats i ligaen falder tilbage på ledelsen i klubben.

Direktør Jan Christensen er ifølge Ekstra Bladet også blevet fyret.

AGF's bedste resultat i de ni år, da Brian Steen Nielsen var sportchef, var 5. pladsen i sæsonen 2011/12.

Ifølge Ekstra Bladet fortsætter Jesper Fredberg i en eller anden form for trænerrolle.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen