Fodbold

AaB i den totale triumf

Bagud i Parken mod FCK, men alligevel pokalmester i suveræn stil. AaB’s eventyr fortsætter.

Fodboldtronen i Danmark tilhører helt og aldeles AaB.

”Trofæjagten skal fuldendes”, stod der på et kæmpe AaB-banner før pokalfinalen i Parken.

Vildt nok, at man ender sæsonen med ligefrem at være på trofæjagt, når nu sæsonen primært handlede om at overleve. Sportsligt og økonomisk.

Første double-triumf

Og nu står de her så. AaB. Som danske mestre og pokalvindere. Den første double-triumf i klubbens historie. Den, der vel at mærke begyndte i 1885. Pletten med syv tabte pokalfinaler i træk er også tørret væk.

Kampfakta

AaB-FCK 4-2 (2-1)

  • Mål: 0-1 Andreas Cornelius (18.), 1-1 Rasmus Thelander (41.), 2-1 Rasmus Thelander (44.), 3-1 Jacob Ahlmann (73.), 4-1 Søren Frederiksen (74.), 4-2 Rurik Gislasson (89.)
  • Tilskuere: 27.380
  • AaB: 12
  • FCK: 7

Kampens spillere:

  • Rasmus Thelander, AaB, 12
  • Lars Jacobsen, FCK, 10
  • Dommer: Jakob Kehlet, 02
Den anden titel på fem dage vundet på den mest suveræne vis. Tænk at være bagud i Parken mod FC København og så slutte med pokalen og en – ganske vist kun ciffermæssigt – ydmygende 4-2 sejr.

I sangduellen inden kampen fik jyderne at vide, at de var bonderøve. De svarede, at de også er mestrene. Efter en sympatisk buket guldblomster fra FCK-kaptajn Lars Jacobsen til AaB blev en hæsblæsende pokalfinale sat i gang.

Klare fejlkendelser

I indledningen med en dårlig dommer i Jakob Kehlet. En ting var hans to-tre klare fejlkendelser, men Lektor Blomme-attituden overfor spillerne var mere irriterende at se på. Hvorfor kræve, at en spiller skal trave tre-fire meter væk fra åstedet for at få sin reprimande eller advarsel?

Det tændte endnu mere op under de 22 aktører. Ikke mindst Rasmus Würtz. AaB-chefen løb rundt, som havde noget syet et romerlys på indersiden af hans krave. Spillede blændende det ene sekund og tacklede vildt i det næste. Hans balance med det røde kort var hårfin.

Sølle opdækning

Iøjnefaldende var i indledningen unge Kasper Pedersens problemer i AaB-forsvaret. Den unge mand afløste Kenneth Emil Petersen, der jublede sig til en fiberskade i søndags. Efter en sølle opdækning fra afløseren og Andreas Cornelius’ åbningsmål lignede det en virkelig dyr fiberskade. Senere spillede den unge mand sig dog voldsomt op.

Mestrene var ikke i kontrol i indledningen. FCK’erne var aggressive og velspillende. AaB var i modvind og deres karakter skulle testes. Kasper Kusk var helt ude af kampen og Kasper Risgård lignede en mand, der stadig lider med sin forstrækning.

Vendte på tre minutter

Men nordjyderne turde i modgangen at holde fast i deres spil. Alligevel var det overrumplende, at alt vendte indenfor tre minutter. Kasper Kusk smed to sukkerbolde ind tæt ved FCK-keeper Johan Wiland.

Lad det være et godt bud, at AaB’s assisterende træner og dødbold-ansvarlig Allan Kuhn havde luret Wiland og set, at svenskeren ikke bryder sig om den slags bolde.

I hvert fald var han ikke i nærheden af de to hjørnespark, som Rasmus Thelander fra tæt hold headede i mål, hvorefter kontrollerende FCK var nede med 1-2 og Ståle Solbakken spjættende med armene i afmagt over en sølle opdækning. Stolthed kunne Kris Stadsgaard heller ikke føle i de to situationer,

Få kilometer fra fødebyen

En kæmpe oplevelse for Thelander. Tilmed få kilometer fra fødebyen i Gladsaxe. Han var tiltænkt rollen som første reserve i AaB’s midterforsvar i denne sæson, men da Lasse Nielsen for alt i verden ville ud og tog til bunden af den hollandske liga, fik Thelander chancen.

Den er blevet grebet som en tennisbold i en basketball-næve. Kulminerende med de to scoringer i Parken.

Og det blev endnu bedre for 23-årige Thelander, da han efterfølgende blev kåret som pokalfighter i tæt duel med romerlyset Würtz.

Glimrende stemning

Fyrværkeriet fortsatte efter pausen i en helt igennem blændende pokalfinale. Eneste skuffelse var tilskuertallet på 27.380. Hvordan skal man kunne fylde Parken til en pokalfinale, når FCK møder mestrene, og man stadig ikke kan sætte de røde lamper ud?

Stemningen blandt de fremmødte var til gengæld glimrende. Over 10.000 var taget med fra Aalborg og skabte en flot ramme i lighed med FCK’s altid opfindsomme tapet til en fodboldkamp.

De så deres helte finde sig selv og spille deres smukke pasningsfodbold. Det var med AaB i kontrol og FCK balancerende på randen af et sæsonfacit med bogstaverne F I A S K og O blinkende over Østerbro. I sig selv et lille drama i dramaet.

Kæmpe redning

Derefter fulgte masser af små og store situationer, der kunne have tippet eller afgjort kampen. Som Andreas Cornelius’ kliniske spark og Nicolai Larsens kæmpe redning midt i 2. halvleg.

Mange danske hold ville i AaB’s situation pakke sig i Parken, løbe som rasende og håbe på det bedste. Men det findes bare ikke i mesterholdets DNA. Illustreret og belønnet på smukkeste vis, da det var venstre back, landsholdsudtagne Jacob Ahlmann, dukkede op til en løs bold og scorede til 3-1.

Samtidig stod Superligaens eneste VM-spiller, Christian Bolanos, og slog ud med armene. Tam adfærd og omgående straffet.

Nordjysk fællessang

Kort efter var ballet forbi. Den tidligere FCK’er, Søren Frederiksen, scorede i sin første aktion og derefter var der nordjysk fællessang i Parken.

Fodboldtronen tilhører AaB og på søndag fester de videre ved Limfjorden, når den mest sensationelle sæson i klubbens lange historie skal spilles, fejres og ikke mindst skåles færdig.

Kent er ved at være lidt træt

Trænerforbud mod AaB-fest

Selvtilliden vandt for AaB

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her