AaB-direktør Stephan Schors vil ikke udtale sig om investorgruppe

AaB har betalt feriepenge for lånt kapital. Men vil ikke sige, hvem der står bag.

AaB indgik i dag forlig med Spillerforeningen om at betale feriepenge, pension og manglende løn for 17,5 mio. kr.

En del af de mange penge kommer fra et lån fra en investorgruppe, der – stadig – ønsker at være anonym.

»Jeg har ikke kommentar til, hvem der er med i investorgruppen,« siger AaB’s administrerende direktør, Stephan Schors, til Jyllands-Posten.

30 mio. i lån

Han oplyser, at AaB har lånt 30 mio. kr. af gruppen.

»De har lånt os nogle pengene i forvejen, så det er en udvidelse af lånerammen på 19 mio., og så er det planen, at det går med i kapitaludvidelsen, som vi begynder at arbejde på nu,« siger Stephan Schors.

Den omtalte kapitaludvidelse bliver en aktieemission, som ledelsen i AaB er gået i gang med at forberede.

»Vi har ikke fastlagt, hvor mange penge vi går efter, og hvilket bytteforhold der skal være mellem nye og gamle aktier. Vi har lagt os fast på, at det bliver en emission med fortegningsret, og det vil sige, at de eksisterende aktionærer har mulighed for at tegne nye aktier,« siger Stephan Schors.

Dyre sportsbutikker

Betalingen af 17,5 mio. kr. kommer til at tære hårdt på AaB’s økonomi. I slutningen af 2013 indkasserede AaB et underskud på 12,2 mio. kr. på forretningen Sport On Top, der driver syv sportsbutikker.

»Det har været et forholdsvist stort slag mod vores økonomi. Vi havde et efterår, hvor vi måtte tage en stor nedskrivning i sportsbutikkerne, som gjorde, at vores egenkapital var tæt på nul, og så kom hensættelsen til feriepengesagen, som gjorde, at vi havde en negativ egenkapital, og det er jo en alvorlig situation for enhver virksomhed. Men nu har vi grundlaget på plads for at kunne lave denne emission, der gør, at vi får en positiv og forhåbentlig solid egenkapital,« siger Stephan Schors.

Tvivlstilfælde

Han kalder forhandlingerne med Spillerforeningen for konstruktive.

Kan man handle om beløbet, eller har der været et benhårdt krav fra Spillerforeningen?

»Som sådan er der ikke noget at handle om. Det er juridisk sort eller hvidt, men der er nogle tvivlstilfælde, og der har vi haft et konstruktivt forløb om at finde en aftale.«

Hvor mange spillere drejer det sig om?

»Jeg kan ikke huske det eksakte antal.«

I Brøndbys tilfælde var det 59 spillere. Ligger I i samme niveau?

»Det er i det leje uden at have tallet.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen