Ingen hvide kaniner i København

FC København spiller slet ikke til et mesterskab, og der er udtalt uenighed mellem Ståle Solbakken og Andreas Cornelius.

Artiklens øverste billede
Ståle Solbakken erkender, at FCK mangler dynamik.

Ståle Solbakken blev vrissen. På blandingen mellem at være rigtig arrig på norsk og jovial på den godmodige måde, så man anede et smil mellem alle ordene. Påstanden var, at når FC København havde spillet 75 minutters uforløst fodbold uden at skabe mere end en stor chance i åbent spil mod AGF, kunne holdet lige så godt have tabt i kampen, som holdet vandt 1-0 på et mål fem minutter før tid. At det simpelthen ikke var godt nok.

»Nej, nej. Nu er du på tynd is,« sagde Solbakken og remsede op, hvor mange chancer hans hold havde haft.

Det var en af de gange, hvor FC Københavns norske træner er bedst i forholdet med pressen. Hvor han ikke blot affejer et spørgsmål eller en påstand, han er uenig i, men smider sig ind i debatten med al sin karisma og lidenskab for fodbold.

»Vi har været det bedste hold i Superligaen, siden jeg kom hertil. Vi har kun tabt tre gange til et dansk hold siden da, og vi har skaffet fire point i Champions League,« anførte Solbakken i sit forsvar.

Cornelius som spilstation

Han købte dog også en del af præmissen.

»Vi mangler noget dynamik. Vores gennembrudsspillere mangler lidt af det ekstra på deres spil, som giver chancerne,« sagde Solbakken.

AGF’s assistenttræner og spiller Martin Jørgensen har prøvet det meste i en fodboldkarriere, der nærmer sig 20 år. Derfor er han, i modsætning til mange andre i Superligaen, ikke bange for at udlægge teksten for FC København. Om holdets problemer.

»De vil jo gerne bruge Cornelius som spilstation, men det er ikke så indarbejdet. De lægger jo et tryk på os, men det er ikke fordi, de spiller os baglæns ud af banen, og så sker der ikke så meget, med mindre Christian Bolaños hiver en hvis kanin op af hatten, og det gjorde han jo ikke i dag,« sagde AGF’s assistenttræner og spiller Martin Jørgensen.

Store chancer

Mod AGF begyndte FC København kampen fint. Tre store chancer blev skabt inden for kampens første 10 minutter. Så smuldrede hjemmebanefordelen, og AGF var en blot halvskarp Casper Sloth fra at bringe sig foran i 1. halvleg. Der stod 0-0 indtil minut 85, og da havde FC København kun skabt én stor chance i åbent spil. Den var til Andreas Cornelius, som lobbede bolden ved siden af mål. Cornelius fik også to-tre store chancer efter standardsituationer, hvor FC København ofte var meget farlig.

Til gengæld fungerede spillet ikke omkring Andreas Cornelius, og det er ikke første gang dette forår.

»Jeg havde håbet, at det taktiske grundlag hos ham var større. Evnen til at læse spillet og bringe sig i gode positioner. Jeg har jo set det samarbejde, det ”link,” han havde med Nicolai Jørgensen, og det har han ikke skabt med en anden af vores offensive spillere,« sagde Ståle Solbakken.

»Han skal blive bedre til at håndtere bolden hurtigere, og han kæmper med berøringerne,« fortsatte han sin kritik af Cornelius.

God præstation

Angriberen selv havde ikke opfattet de samme ting som Solbakken.

»Med undtagelse af mine afslutninger, lavede jeg en god præstation. Min arbejdsindsats var god, og jeg holdt godt fast i bolden,« sagde Andreas Cornelius frejdigt efter kampen.

For AGF var 0-1 nederlaget efter Igor Vetokeles mål i det 86. minut det fjerde i træk. Holdet har ikke vundet siden den heroiske og heldige sejr mod Randers på udebane, og AGF har slet ikke spillet godt i én eneste kamp dette forår, og det har ikke scoret et mål i over fem timers fodbold.

»Vi kommer frem til chancer. Vi har en friløber i dag, og det havde vi også i sidste kamp. Måske får vi ikke otte chancer i hver kamp, men vi giver heller ikke 20 væk,« sagde Martin Jørgensen.

Han mener fortsat, at det har gavnet holdet at skifte træner.

»Man kan ikke se det på antallet af point, men det har givet en ny energi i holdet,« sagde det 38-årige AGF-ikon.

Han har allerede udpeget de kampe, som kommer til at afgøre, om AGF undgår nedrykning.

»Vi mangler at møde FC Vestsjælland, Viborg og Sønderjyske. Det er vel vores nøglekampe,« sagde Jørgensen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen