Brøndbys pengemand: Jeg er ikke den nye Per Bjerregaard

Aldo Petersen holdt sin sidste tale for Brøndby IF, og hovedaktionær Jan Bech Andersen blev ny formand.

Artiklens øverste billede
Brøndbys nye bestyrelsesformand Jan Bech Andersen.

Helt som ventet fik Aldo Petersen kun én tale som formand på Brøndby IF’s ordinære generalforsamling. Den afholdte han torsdag eftermiddag. En time senere havde Brøndby fået ny bestyrelse og en ny formand.

Den blev, også som ventet, dannet af tungere personer i dansk erhvervsliv med hovedaktionæren Jan Bech Andersen, der har tjent millioner på shipping, som manden med magten. Han blev også formelt ny formand.

»Det er jeg rigtig, rigtig glad for, men det er også et ansvar, som kommer med en masse forpligtelser, og det er jeg meget ydmyg over for,« sagde en eller meget fåmælt Jan Bech Andersen, da han var blevet valgt.

»Det er en super spændende opgave. Dette er en helt unik klub. Jeg er kommet tættere på som aktionær. Nu har jeg fået muligheden for at samle et rigtigt spændende hold med en vifte af spidskompetencer, så jeg kan lære en masse selv.«

Den absolutte magt

Brøndbys har med sin massive investering på 65 mio. kr. købt sig ind som manden med den absolutte magt i Brøndby IF, og Jan Bech Andersen understregede, at han er i Brøndby i de næste 5-10 år.

Det er blevet muligt, fordi Brøndby for snart et år siden opløste forholdet mellem A- og B-aktier. Det forhold der mere end noget andet muliggjorde, at Per Bjerregaard i så mange år med taktisk kløgt kunne opretholdet magten i Brøndby.

Jan Bech Andersen kunne dog afvise, at han er Brøndbys nye Per Bjerregaard.

»Nej. Jeg ved ikke engang, hvor mange aktier Per Bjerregaard havde, men nej. Det er jeg ikke,« sagde han.

De andre erhvervspersoner i Brøndbys nye bestyrelse er tidligere koncernchef i Nordea, Thorleif Krarup, Vestas’ kommunikationschef, Morten Albæk, samt koncernchef for Toms Gruppen Jesper Møller.

Sten Lerche og Christian Barrett fortsætter som amatørernes repræsentanter i bestyrelsen, mens formanden for Brøndby Supporters Trust (BST), Sune Blom, erstatter Morten Holm som repræsentant for BST.

Langt fra traditionerne

Dermed bliver Brøndby IF tegnet af en række personer, der ud fra deres erhvervsbaggrund ligger ganske langt fra Brøndbys traditioner som forening opbygget af det frivillige fællesskab i amatørklubben.

Ikke blot er et par af bestyrelsesmedlemmerne ansat i nogle af Danmarks største virksomheder. De har også bestyrelsesposter i selskaber og organisationer som Lundbeck Fonden, Dansk Arbejdsgiverforening Dansk Industri og Kronprins Frederik Fonden.

»Det var et år, som markerede et brud med den struktur, Brøndby har haft siden introduktionen på børsen i 1987,« sagde afgåede formand, Aldo Petersen i sin beretning.

Han henviste til, at Brøndby i sin første kapitaludvidelse i april 2013 gjorde op med den historiske fordeling i  Brøndby IF mellem A- og B-aktier. Det skulle forhindre en fremmed i at købe sig til den reelle magt i Brøndby.

Det er nu sket i med Jan Bech Andersen, der er bosat i London.

»Jan Bech Andersen har valgt at sætte sig eget hold, hvilket er helt rimeligt, når man investerer i den størrelsesorden, han har gjort,« sagde Aldo Petersen.

Valgt uden indsigelser

Den nu forhenværende formand hæftede sig ved, at den nye bestyrelse blev valgt uden indsigelser eller debat på generalforsamlingen.

»Jeg tager dette som et signal om, at vi er på rette vej, at der er stor opbakning til vores vej. Jeg er sikker på, at vi med den nye bestyrelse fortsætter den retning, vi har valgt i de seneste 11 måneder. Jeg ser frem til at følge Brøndby som fodboldtilskuer, og jeg er sikker på, at vi gør en lys fremtid i møde.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.