Sent Chelsea-kludemål sender PSG og Zlatan ud

Chelsea leverede et flot comeback og vandt 2-0 over Paris Saint-Germain og gik dermed videre til semifinalen.

Artiklens øverste billede
Andre Schürrle begyndte på bænken, men kom hurtigt på banen, da Hazard blev skadet, og det kvitterede tyskeren for med Chelseas første mål.

Chelsea havde brug for en 2-0-sejr over Paris Saint-Germain, og det endte akkurat med en 2-0-sejr. Det var nok til at gå videre til semifinalen i Champions League på bekostning af franskmændene.

Paris Saint-Germain, som havde vundet det første opgør med 3-1, er dermed ude af turneringen, fordi Chelsea scorede flest mål på udebane.

Ude er også den svenske landsholdsangriber Zlatan Ibrahimovic, som var skadet og særdeles savnet hos PSG i tirsdagens opgør.

Otte gange i semifinalen

Chelsea-manager José Mourinho har nu ført et hold til kvartfinalen otte gange, og alle otte gange er det endt med avancement til semifinalen. En imponerende statistik.

Den indskiftede Chelsea-angriber Demba Ba stod for den afgørende scoring efter 87 minutter, da han liggende fik skovlet et indlæg ind med skinnebenet.

Chelsea havde allerede tidligt i kampen bragt spænding ind i opgøret, da London-holdet kom foran med 1-0 efter 32 minutter.

Den centrale midtbanespiller David Luiz fik forlænget et indkast, og så kunne den indskiftede tyske angriber Andre Schürrle hamre bolden i nettet.

Hazard skadet

Chelseas belgiske landsholdsspiller Eden Hazard måtte lade sig udskifte efter 18 minutter med en skade, og det var Schürrle, som kom på banen i stedet.

Schürrle var tæt på at lave det vigtige 2-0-mål, der kunne sende Chelsea videre til semifinalen på reglen om flest scorede udebanemål, men tyskeren skød på overliggeren fem minutter inde i anden halvleg.

Minuttet efter skød Chelseas brasilianske midtbanespiller Oscar også på overliggeren direkte på et frispark, så PSG levede livet farligt på dette tidspunkt.

PSG fik også en stor kontrachance, men angriberen Edinson Cavani skød over mål et kvarter før tid.

Udeholdets Lucas Moura havde også et nærgående forsøg, men Chelseas rutinerede tjekkiske keeper Petr Cech fik reddet skuddet uden problemer.

Cech havde også en klasseredning i slutminutterne, hvor PSG sendte alle mand frem i håbet om en reducering, der kunne sende franskmændene videre til semifinalen.

Men PSG-scoringen kom aldrig, og så kunne Chelsea-spillerne juble, som havde de allerede vundet Champions League.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen